05 / 05 / 2024

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu konut kampanyası için de tüm ayrıntılar dün bir bir açıklandı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, kampanya ve detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve konut üretiminin artacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, kampanyanın açıklanmış olmasının hem konut satın alıcısını hem de konut geliştiricisini rahatlattığına dikkat çekti. Diğer taraftan tüm dünyada konut ihtiyacının karşılanmakta zorlanıldığı bir ortamda, devletin ardı ardına hayata geçirdiği programlarla bu noktada çok önemli bir toplumsal destek ortaya koyduğuna dikkat çekti. 

Mehmet Kalyoncu, konu ile ilgili olarak, "Bunu çok önemli buluyoruz, çünkü şu anda konut ve barınma meselesi milli bir meseleye dönüştü. Bu noktada devletimiz bu adımları atmışken biz de iş dünyası olarak konuya toplumsal ve sosyal açıdan yaklaşmalıyız" dedi ve kampanyanın kampanya birinci eli destekleyen ve ilk defa konut sahibi olacak kişilerin erişimini kolaylaştıracak bir sistem olduğuna dikkat çekti. 

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

"İnsanların aylık geliriyle faizi ödeyebildiği bir kredi imkanı, birinci el piyasasını ve üretimi desteklerken, ilk defa ev alacaklara özel kriterler oluşturularak toplumsal ve sosyo ekonomik katkı artrılacak" diyen Kalyoncu, açıklanan kararların, ilk defa ev sahibi olacaklar için çok olumlu adımlar olduğunun altını çizdi. 

"Taksitlerin hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek olması da ödeme kolaylığı sağlamış olacak" diyen Mehmet Kalyoncu, kampanyada belirli gelir grubunun üzerindeki ailelerden başvuru alınmamasının çok olumlu bir adım olduğuna da dikkat çekti ve "Özellikle üst gelir grubunun yatırım amaçlı lüks konut finanse etmesi bu şekilde önlenmiş olacak. GYODER olarak yatırım amaçlı konut alan kişilerin orta ve düşük gelir grubuyla aynı imkanlara sahip olmasını böyle bir dönemde biz de doğru bulmuyoruz" açıklamasında bulundu.

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Hükümet tarafında yapılan çalışmaların buradaki dengeyi korumak amacıyla yapıldığını vurgulayan Kalyoncu, "Kampanyada insanların gelir düzeylerine göre ödeyebilecekleri faiz oranları kurgulanarak, orta gelir seviyesindeki kişilerin erişebileceği imkanlar sağlanacak.  Bu kampanya ile hem toplumsal ihtiyaç karşılanacak hem de üretim desteklenecek" ifadelerini kullandı ve konuta erişimin en çok zorlanıldığı şehir olan İstanbul’un bu programda ayrı bir bölge şeklinde ele alınmasını da olumlu bulduklarını söyledi. 

Kredi kampanyasının gayrimenkul sektörünü canlandıracağına vurgu yapan Mehmet Kalyoncu, Birinci el piyasasını destekleyen bir kredi genişlemesi olacağının altını çizdi. 

Açıklamasında "Buradan üretecekleri kaynakla tekrardan konut geliştirecek firmaların projelerinde bu fonlamanın olabiliyor olması muhakkak ki üretimi de destekleyecektir. Çünkü şu an dünyadaki birçok konjonktürel sıkıntıdan dolayı üretmek zorlaştı" değerlendirmesinde bulunan Kalyoncu, bu açıdan bir şekilde risklerin iyi yönetildiği, geliştiricilerin toplumun genel ihtiyacına karşılık veren konutlar üretmeyi sürdürdüğü bir ortamı önemsediklerini belirtti. 

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Mehmet Kalyoncu, "Sektör bu noktada gerçekten bir motivasyon içerisinde, çünkü üretmek istiyor, birikimini kullanacak alanlar arıyor. Devlet atılacak adımları hızla atarken, özel sektör de üzerine düşeni yapmalı" ifadelerini kullandı ve GYODER olarak erişilebilir kiralık konut modeli ile kendilerinin de konut geliştirme süreçlerinde yeni bir iş modeli ile halkın ve devletin yanında olacaklarını belirtti. Kalyoncu, erişilebilirliği kolaylaştırmak amacıyla kiracı ve ev sahibi dinamiğine yeni bir açılım getirecek model için çalışmaları hızla sürdürdüklerinin altını çizdi ve açıklamasını "Bu kampanya önce toplumsal ihtiyaçları karşılayan, sonrasında sektörün de üretmesine katkı verecek bir gelir üretimini sağlayacak noktaya gelecektir" ifadelerini kullanarak sonlandırdı. 

Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne can suyu olacak! 

Yeni Evim Kampanyası 15 soruda tüm detaylarıyla! Ev sahibi olmak isteyen orta gelirliler hemen bakın!

5-13 Ocak TOKİ 5. etap konut kura takvimi belli oldu! Çekilişler peş peşe gün gün yapılacak! İşte il il yeni kura...


Geri Dön