27 / 04 / 2024

TOKİ açıkladı! TOKİ'den 3+1 Orta Gelir konut projesi...

TOKİ açıkladı! TOKİ'den 3+1 Orta Gelir konut projesi...

TOKİ alt ve orta gelir grubu konut projesi için yeni satış duyurusunu açıkladı. İlk kez ev alacaklara, hiç evi olmayanlara yeni sosyal konut projesi haberi geldi. İşte haberin ayrıntıları...



 

Günümüze, yükselen konut rakamları nedeni ile vatandaşlar için ev sahibi olmak artık zorlaşırken alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ise hayal haline gelmişti. Bu süreçte, devreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ile  TOKİ  girdi ve alt ve orta gelir grubu için yeni sosyal konut projeleri müjdeleri peş peşe açıkladı. 

2+1 VE 3+1 ALT - ORTA GELİR GRUBU KONUT PROJESİ!

TOKİ Aralık ayının yeni konut projelerini için peş peşe ilanlarını yayımlamaya devam ederken bu projelerden birini de  Ankara  için açıkladı.  usakgundem.com'da yer alan bilgilere göre; Ankara Beypazarı konut projesi için yayımlanan duyuruda "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara İli, Beypazarı İlçesi, 2. Etap 428 adet konut projesi kapsamında 197 tane konut Kura Yöntemi ile satışa sunulacaktır" denilerek toplam 197 konutun kuralı olarak satışa sunulacağı ilan edildi. Projede satışa sunulan konutlar için satış fiyatı, peşinat ve aylık taksit tutarları belirtildi. Proje için en düşük taksit tutarı 6 bin 954 TL, en yüksek taksit tutarı da  11 bin 365 TL olarak açıklandı.

TOKİ açıkladı! TOKİ den 3+1 Orta Gelir konut projesi...

KİMLER TOKİ'DEN EV SAHİBİ OLABİLİR, SOSYAL KONUT ALABİLİR?

1) Yapılacak, projede  satışa çıkarılan  konut için  çok başvuru olduğu durumunda 06 Aralık 2023 tarihinde saat: 11.00’de İdaremiz hizmet binasında seyircisiz olarak noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” yapılacaktır. Buna göre, konut sayısından daha az başvuru olduğu zaman  “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” İdarenin kararı doğrultusunda kura çekilmeyebilir ve başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılabilecektir.

2) Konut satın almak için başvuruda bulunan vatandaşların kendileri, eşleri ve velayetleri altında bulunan çocukları üzerine T.C. sınırları kapsamında tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Tüm başvurular kura tarihinden önce TAKBİS Sisteminden kontrol edilmektedir)

3) Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.

4) Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır. (Tüm başvurular kura tarihinden önce kontrol edilmektedir)

TOKİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

TOKİ'nin tüm satış duyuruları TOKİ GOV TR resmi internet sitesi üzerinden yayımlanmakta olup başvurular için şartlar, başvuru tarihi, satış fiyatı ve peşinat tutarları da detay bölümünde yer almaktadır.


Geri Dön