29 / 04 / 2024

Orta gelirli nasıl ev sahibi olacak? İktidara yakın yazar ipuçlarını verdi

Orta gelirli nasıl ev sahibi olacak? İktidara yakın yazar ipuçlarını verdi

İktidara yakınlığı ile bilinen köşe yazarından ucuz konut ve düşük kira projeleriyle ilgili önemli ipuçları geldi. Sabah Gazetesi Yazarı Güngör konut faizlerinin yüzde 1'in altına çekileceğini ve 3+1 ev kirasını 4 bin liraya indirecek projelerin gündemde olduğunu söyledi.



Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, sosyal konut projesine başvuruların 8 milyona ulaşmasının konut sahibi olma ve kira ile ilgili farklı projelerin gündeme gelmesini kaçınılmaz hale getirdiğini ifade etti. Sosyal konut projesiyle iki yılda 250 bin, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamının bitirilip hak sahiplerine teslim edileceğini kaydeden Göngör, "Talebin bu denli yüksek olması konut sorunu için farklı projelerin devreye alınmasını zorunlu kılıyor. Ki, bu konuda da çalışmalar başlamış durumda" ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön