16 / 05 / 2024

Orta gelirli nasıl ev sahibi olacak? İktidara yakın yazar ipuçlarını verdi

Orta gelirli nasıl ev sahibi olacak? İktidara yakın yazar ipuçlarını verdi

İktidara yakınlığı ile bilinen köşe yazarından ucuz konut ve düşük kira projeleriyle ilgili önemli ipuçları geldi. Sabah Gazetesi Yazarı Güngör konut faizlerinin yüzde 1'in altına çekileceğini ve 3+1 ev kirasını 4 bin liraya indirecek projelerin gündemde olduğunu söyledi.



Dar gelirliye sosyal konuttan sonra Emlak Konut aracılığıyla orta gelir grubu için de bir kampanya yapılacağının duyuruluğunu hatırlatan Güngör, daha önce Ekim ayında açıklanacağı ifade edilen bu kampanyanın açıklanmasının biraz gecikeceğini belirtti. Yılbaşına doğru detayların netleşeceği kampanyayla ilgili olarak Emlak Konut'un, GYODER, KONUTDER ve İNDER gibi sektör derneklerinden ellerindeki satışa hazır konut sayılarını istediğini ifade eden Güngör, envanter çalışmasından sonra çeşitli formüllerin masaya geleceğini aktardı.

"Kredi faizleri yüzde 1'in altına inecek"

Konut kredilerinde faizlerin yüzde 1'in altına indirileceğini konut bedelinin yarısının Emlak Konut, diğer yarısının bankalar üzerinden borçlandırılarak vatandaşa sunulması gibi formüller üzerinde durulduğunu dile getiren Güngör, daha önce benzer bir formülle, kamu bankaları öncülüğünde tarihin en ucuz kredi hamlesinin yapıldığını, faizin yüzde 0.64'e kadar indirildiğini kaydetti. Ardından Emlak Konut'un devreye girerek 26 projede peşinatı yüzde 5'e çekip ödemeyi 24 ay ertelediğini aktaran Güngör, "Birçok vatandaş bu yolla ev sahibi olabilmişti" ifadesini kullandı.

"3+1 ev kirası 4 bin lira olacak"

Ayrıca dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut geliştirmeyi planlayan özel sektör oyuncularının, devlet arazilerinde sosyal konutlar yaparak, yıllık üst limiti belirlenen oranlarla kiralama formülünün de masada olduğunu kaydeden Güngör, proje gerçekleşirse, 3+1 evde ortalama 4 bin TL kira ile oturulabileceğini dile getirdi.

Bakan Kurum’dan orta gelirli aileler için ucuz konut müjdesi! Canlı yayında açıkladı

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Orta gelirli yeniden ev sahibi olacak mı? Fiyatlar düşecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön