Toki

Orta gelirliler merakla bekliyordu! Tarih netleşti

Orta gelirlilere yönelik yeni konut kampanyasının ayrıntıları netleşiyor. Yeni projenin ayrıntılarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki Orta gelirlilere konut kampanyası ne zaman açıklanacak?Bu kampanyaların amacı, orta gelirli ailelere uygun fiyatlı konutlar sunarak, onların da ev sahibi olma imkanına sahip olmalarını sağlamaktır

Türkiye'de orta gelirli aileler için konut kampanyaları, özellikle son yıllarda hükümet tarafından desteklenmektedir. Bu kampanyaların amacı, orta gelirli ailelere uygun fiyatlı konutlar sunarak, onların da ev sahibi olma imkanına sahip olmalarını sağlamaktır. orta gelirli ailelere uygun fiyatlı konutlar sunmakta ve konut satın alımı sırasında kredi faizlerini düşürmektedir.  Ayrıca, bazı kentlerde de orta gelirli aileler için özel olarak inşa edilen konutlar bulunmaktadır.

Orta gelirlilere konut kampanyasında tarih belli oldu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kampanyaya ait  detayı 4 Ocak Çarşamba günü kamuoyuna duyuracak. Konutun ederine göre değişen faiz oranlarının uygulanacağı bir kampanya olacağı söyleniyor.

Kampanyada farklı içerikle bir mortgage sisteminin uygulanması planlanıyor. Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) şirketlere sağlanan kefaletin bireysel etabının da başlaması yönünde hazırlık olduğu gündeme gelmişti.

 

BAKAN KURUM: KREDİYE YÖNELİK DÜZENLEME

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, kampanya dahikinde, tüketicilerin kullanacakları konut kredilerine yönelik düzenleme yapılacağını söylemişti. 

Bakan Kurum kampanya hakkında şu bilgileri vermişti: "Bu proje kapsamında sizlerin de problem yaşadığı, tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine  ait uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz. Bir taraftan konut arzını yükseltelim, yüklenicilerimiz, geliştiricilerimiz yeni projeleri yapsınlar, diğer taraftan da evini yeni  alacak kardeşlerimize, orta gelire Ankara, İstanbul, İzmir'de yaşayan memur kardeşlerimize bu olanağı tanıyalım istiyoruz.

Mortgage sistemi nedir?

Mortgage sistemi, bir kişinin bir evi satın almak için bankalardan veya diğer finans kuruluşlarından kredi alarak, evin satın alımını yapmasına olanak sağlar. Bu sistemde, bir kişi kredi aldıktan sonra, krediyi belirli dönemlerde ve anlaşılan bir faiz oranı ile geri ödeyecektir. Kredinin geri ödenmesi sırasında, ev satın alınan kişi tarafından bir ipotek (teminat) verilerek, kredi veren kuruluşun ev satın alınan kişinin evi satıp krediyi ödemesi durumunda, 
evi satışından elde edilecek parayı alması sağlanır. Bu sistem sayesinde, ev satın almak isteyen kişiler, evlerini satın almak için gereken parayı hemen elinde bulundurmak  zorunda olmadan, evlerini kredi ile satın alabilirler.

En ucuz Samsung çamaşır makinesi nerede? Kaç paraya satılıyor? İşte 2 Ocak fiyat listesi

Carrefour 2023'e bomba gibi girdi! Galaxy A03 telefonlarda büyük indirim... 2 Ocak fiyat listesi

En ucuz Philps 50'' TV nerede ne kadar? İşte en uygun mağaza... 2 Ocak fiyat listesi