Emlak Konut

Orta gelirliye konut kampanyası sonrası konut fiyatları şahlandı! 2 haftada dudak uçuklatan rakam

Konut projelerine ilişkin kampanyalar açıklanır açıklanmaz fırsatçılar da harekete geçti. 15 Ocak tarihinde başlayan orta gelirliye konut kampanyasıyla birlikte ev fiyatları aldı başını gitti. İşte detaylar... Ankara'da 1 milyon 850 bin liralık ev 15 günde neredeyse iki katına çıktı

Orta gelirliye konut kampanyası, fırsattan yararlanmak isteyenleri bir kez daha fiyat artışına yöneltti. Ankara'da 1 milyon 850 bin liralık ev 15 günde neredeyse iki katına çıktı. Fırsatçılığın bu kadarı da 'Yok artık!' dedirtti.

Fırsatçılıkta yaşanan son bir örnek de başkent Ankara’dan geldi. İlana 5 Ocak tarihinde satışa koyulan bir daire, sadece 2 hafta içerisinde neredeyse iki katına çıktı. O ilanı takibe alan bir kişi "500 bin liralık, 600 bin liralık zamlara alıştık fakat bir anda 2 katına çıkması bizleri şoke etti" dedi.

Orta gelirliye konut kampanyası sonrası fırsatçılara nasıl gün doğdu? İşte tüm merak edilenler...

15 GÜNDE 2 KATINA ÇIKTI

Orta gelirliye konut kampanyası yine fırsatçılara yaradı. Birkaç günde bazı evlerin fiyatı dudak uçuklatacak seviyeye geldi. Bunun en çarpıcı örneği ise Ankara Keçiören'deydi. 5 Ocak tarihinde ilana 1 milyon 850 bin liradan koyulan bir daire, 15 gün içinde 1 milyon 450 bin lira fiyatı arttı, 20 Ocak tarihinde fiyatı 3 milyon 250 bin TL oldu.

"O EV FARKLIYDI, BU EV FARKLI"

Alınan bilgilere göre, telefonla aranan ilan sahibi, "O konut farklıydı, bu konut farklı. İlan hakkım olmadığı için eski bir ilanı kullandım. O daha önce girdiğim 3+1 olan başka bir projeydi. Bu 3+1 başka bir proje." İfadelerini kullandı.

"PEYDER PEY SÜREKLİ FİYATLARI ARTIRDI"

O ilanı 5 Ocak tarihinden beri takibe alan Taha Burak Özkan, "İki katı fiyatına çıktığını gördüm şoke oldum. Görseller asla değişmedi. 500 bin lira, 600 bin liralık zamlara alıştık fakat bir anda iki katına çıkması bizleri şoke etti. Evin değişen tek şeyi fiyatı. Eğer evi dediği gibi değiştirmiş olsaydı bir seferlik bir fiyat değişimi olurdu. Peyder pey sürekli bir artış olmazdı" dedi.

Satılık ve kiralık ev fiyatları ne olacak? Nihayet beklenen tarih verildi! Bu tarihten önce işlem yapmayın!

Konut fiyatı artışında herkesi şaşırtan gelişme! Artık o kent birinci değil!