03 / 05 / 2024

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Dar gelirlilere sosyal konut projesinden sonra şimdi gözler orta gelir grubuna yönelik konut projesine çevrildi. Peki, Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?



CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun'un haberine göre, orta gelir grubu tarafından merakla beklenen projeyi Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı ortak olarak yürütüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, taslak olarak bazı çerçeveler çizildi.

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

DAHA ÖNCE KONUT SAHİBİ OLMAYANLARI KAPSAMASI BEKLENİYOR

Orta gelir grubunun merakla beklediği proje 81 şehirde geçerli olacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bir gelir sınırı olacak mı sorusunun cevabı henüz netleşmedi. Söz konusu projenin daha önce konut sahibi olmayanlara yönelik imkan tanınması bekleniyor. Söz konusu proje kredi garanti fonu destekleri kapsamında olacak. Yine verilen detaylara göre, kamu bankaları aracılığıyla uygun faizli kredi imkanı beklentisi var. Hak kazananlar için 15 seneye kadar vade seçenekleri masada.

"5 SENE KONUTU SATMAMA" ŞARTI PLANLANIYOR

Söz konusu projeden yararlanan için konutunu belirli bir süre satamayacak. Eğer herhangi bir değişiklik olmazsa bu sürenin 5 sene olması bekleniyor. Amaç ise uygun imkanlardan faydalanıp daha yüksek fiyatlarla hem kar etmeye çalışıp hem de piyasadaki fiyatların yükselmesine sebep olabilecek fırsatçıları engellemek.


Geri Dön