04 / 07 / 2024

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Dar gelirlilere sosyal konut projesinden sonra şimdi gözler orta gelir grubuna yönelik konut projesine çevrildi. Peki, Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?



81 ŞEHRİ KAPSAYACAK 100 BİN KİŞİYE ULAŞMASI BEKLENİYOR

Yine verilen detaylara göre, söz konusu projenin 100 bin kişiye ulaşması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, daha önce merakla beklenen proje için ''İyi bir mortgage diyebiliriz'' vurgusu yapmıştı. Nebati açıklamasında "Çok özgün bir konut projesi olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

"HAZİNE MALİYE İLE ÇALIŞIYORUZ,YAKINDA AÇIKLARIZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kabine toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Murat Kurum, sosyal konut projesinden sonra orta gelirliye konut projesinde de çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Bakan Kurum, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah yakında açıklarız" dedi.

"KONUT FİYATLARI HALİHAZIRDA AŞAĞI ÇEKİLDİ"

Konu ile ilgili olarak "Yapılanların karşılığı olsun istiyoruz" diye konuşan Murat Kurum, konut fiyatlarının halihazırda aşağı çekildiğine dikkat çekti. Bakan Murat Kurum, "Kampanya ile talebi yönetmek ve proje arzının artırılması önemli" diye konuştu. Kurum, ikisinin aynı anda yürütülememesi halinde fiyatların yine yukarı çıkabileceğini ifade etti.

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!


Geri Dön