17 / 09 / 2024

Ortak konut kredisi olanlar aile içi şiddete 'dur' diyemiyor!

Ortak konut kredisi olanlar aile içi şiddete 'dur' diyemiyor!

İngiltere'de aile içinde şiddete uğrayanalar, ortak ev kredilerinden dolayı aynı evde yaşamak zorunda kalıyor. 




İngiltere'de bir yardım kuruluşu, aile içi şiddet uygulayan kişilerin ortak ödedikleri ev kredilerini koz olarak kullandığı ortaya çıkardı.

ORTAK KONUT KREDİSİ AİLE İÇİ ŞİDDETE 'DUR' DİYEMEDİ

BBC'ye konuşan Lauren (gerçek ismi kullanılmadı), kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan eski kocasından ayrılmasının ardından 10 yıldan fazla bir süre geçse de hala ortak konut kredileri olmasından dert yanıyor. 

Eski eşi ödemeleri durdurdu, konutu satma veya yeniden kredilendirme girişimlerini engelledi, çocuk için ödediği nafakayı kesti. Lauren çocuklarıyla beş parasız ortada kaldı.

Ortak konut kredisi olanlar aile içi şiddete dur diyemiyor!

1000 KADININ SEKİZDE BİRİ EKONOMİK ŞİDDET YAŞIYOR

Surviving Economic Abuse adlı yardım kuruluşu tarafından Çarşamba günü yayımladığı ankete göre, son iki yılda ortak konut kredisi sahibi olan 1.000 kadının sekizde biri, ekonomik şiddet yaşadığı ortaya çıktı.

Ankete katılanların hemen hemen hepsi, hayat pahalılığının durumlarını daha da kötüleştirdiğini ve ortak konut kredisinden dolayı güvenli olmayan yaşam düzenlerine devam etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

İNGİLTERE'DE KONUT SEKTÖRÜ BÜYÜYOR

Konut inşasında devam eden toparlanma, ağustos ayında İngiltere inşaat sektöründe daha fazla büyümeye meydana geldi. Fakat genişleme oranı bir önceki aya göre biraz azaldığı görüldü. Yapılan en son açıklamada S&P Global inşaat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ağustos ayında 53,6 değerini alarak temmuz ayındaki 55,3 değerinden gerilediği kaydedildi. 

İngiltere inşaat sektörü 2024 yılına zorlu bir başlangıç yaptıktan sonra son günlerde en güzel günlerini yaşıyor. Fakat buna göre, yine de inşaat PMI analistler tarafından tahmin edilen 54.5 değerinin altında kaldığı belirtildi. 

İngiltere'de konut sektörü, iki senenin en hızlı büyüme oranına geldi!

İngiltere’de evsizlik oranı son 13 senede 2 katına çıktı!

İngiltere'de 145 cm daha önde yapıldığı için yıkım kararı verilen binaya yorum gecikmedi: Yok muymuş imar affı?

Geri Dön