30 / 04 / 2024

Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları devam ediyor

Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları devam ediyor

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesinde kurulan ve altyapı çalışmaları devam eden Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'nde sürdürülen çalışmalar ve yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantı, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un katılımıyla yapıld



Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi (OOSB) Müteşebbis Heyeti Başkanı da olan Vali Coş, toplantıda yaptığı konuşmada, OOSB'nin hayata geçmesi için özel idaresiyle, sivil toplum örgütleriyle, resmi makamların bir bütün olarak birlikte hareket edeceğini ve herkesin elini taşın altına koyacağını söyledi.

Bölgede bugüne kadar çok güzel çalışmaların yapıldığını ancak, hala birtakım ihtiyaçlar olduğunu belirten Coş, şunları kaydetti: "Bu bölge için çok önemli olan Ortaklar Organize Sanayi Bölgemizi bitirip faaliyete geçirmek için herkes üzerine düşen görevi yapacak. Bu bölgenin kalkınması, burada yaşayan vatandaşlarımızın iş bulabilmeleri, istihdam sorununu çözebilmemiz ve aynı zamanda yatırımcılarımıza da böyle büyük merkezlere yakın, deniz, hava limanlarına yakın nitelikli bir yerde, altyapısı bitmiş arsa temin edebilmek için Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi fevkalade önem taşıyor. Herkes bu konuda hem fikir. Eksiklikler var, maddi sorunlar var. Fakat, bunların hepsi aşılabilecek konular. Her kurum gerekli fedakarlığı yaparak bugüne kadar yaptığı fedakarlığa birkaç daha ekleyerek bu sorunu çözebilir."

GÜMÜŞ KÖYLERİNDEN GEÇECEK YOL SORUNU

Vali Coş, Gümüş ve Gümüş Yeni köylerinden geçecek OOSB yoluna ilişkin olarak da gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Konuya ilişkin köy muhtarlarından aldığı bilgiye göre, köylülerin bu işin önemini bildiğini ifade eden Coş, "Bu da sevindirici bir durum. Burada en çok yararlanacak bu civardaki köylülerimiz. Kendilerine, bindikleri dalı kesmemeleri, bu projenin yapılmasına herhangi bir şekilde, bugün ya da yarın iyi niyetle bile olsa geciktirecek, güçleştirecek bir yaklaşım içerisinde olmamalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Toplantıya, Germencik Kaymakamı Resul Çelik, OOSB Başkanı Ercan Çerçioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle OOSB Müdürü Semiha Özgen ve bazı daire amirleri katıldı.
AA


Geri Dön