Ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!
Ortaklığın giderilmesi davası için belirlenen bazı ücretler bulunmaktadır.Peki, 2015 ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti ne kadar?İşte,Ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!
Ortaklığın giderilmesi davası avukatlık ücreti 2015!
İzale-i şuyu davası Medeni Kanun'un 699. maddesinde şöyle yer alıyor.Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Bu hakkını kullanmak isteyen paydaşların izale-i şuyu davası açması gerekiyor.
Paylaşma biçiminde uyuşma sağlanmadığı takdirde paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına, bölünen parçaların değerlerinin birbirine denk düşmemesi hâlinde eksik değerdeki parçaya para eklenerek denkleştirme sağlanmasına karar verir.
Bölme istemi durum ve koşullara uygun görülmezse ve özellikle paylı malın önemli bir değer kaybına uğramadan bölünmesine olanak yoksa, açık artırmayla satışa hükmolunur. Satışın paydaşlar arasında artırmayla yapılmasına karar verilmesi, bütün paydaşların rızasına bağlıdır.
İzale-i şuyu davası sulh hukuk mahkemelerinde açılıyor.Hakkında paydaşlığın giderilmesi davası açılacak olan taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde oluyor.
2015 yılında açılan İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 01.01.2015-31.12.2016 dönemi Avukat-Vekil eden Arasındaki En Az Ücret Çizelgesi'nde yer alıyor.
Çizelgede yer alan bilgilere göre Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen davalardan olan İzale-i şuyu davasında avukatlık bedeli, 5.600,00 TL' den az olmamak üzere dava konusu malın/malların muhammen bedelinin vekil edenin payına düşen miktarının yüzde 10’u oranında tahsil ediliyor.
İzale-i şuyu davası avukatsız açılır mı?
Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com