17 / 05 / 2024

Ortaköy Şifa Yurdu binasındaki hissesini satan Şifa Onur, 'hissemi geri ver' davası açtı!

Ortaköy Şifa Yurdu binasındaki hissesini satan Şifa Onur, 'hissemi geri ver' davası açtı!

İki kardeş, en küçükleri olan psikolog Şifa Onur'un 'akli dengesinin yerinde olmadığını' iddia ederek vesayet davası açtı. 8 yıl süren vesayet davasından bunalan Şifa Onur, paydaşlığın giderilmesi için mahkemeye başvurdu.




Tarihi Ortaköy Şifa Yurdu binasındaki hissesini kardeşleriyle girdiği miras kavgası sırasında satan Şifa Onur, "Durumumdan faydalanarak ucuza aldılar diyerek dava açtı. 


Alarko Holding Yönetim Binası olarak kullanılan Ortaköy Şifa Yurdu'nun sahibi Asım Onur, çocukları İrem Katoğlu, Oğuz Onur ve Şifa Onur'a bugünkü değeri 300 milyon TL'nin üzerinde olan Ortaköy'deki 42 dönüm arsayı miras bıraktı. Ancak kardeşler arasında miras kavgası çıktı. İki kardeş, en küçükleri olan psikolog Şifa Onur'un 'akli dengesinin yerinde olmadığını' iddia ederek vesayet davası açtı. 8 yıl süren vesayet davasından bunalan Şifa Onur, paydaşlığın giderilmesi için mahkemeye başvurdu. 2010'da kiracısı Alsim Alarko Şirketi ile masaya oturan Şifa Onur, arsanın üçte bir hissesini 30 milyon TL karşılığında devretti. Ancak Şifa Onur 3 yıl sonra Alsim Alarko'nun, içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan, vesayet davasından kaynaklanan manevi yönünden ve kardeşleri arasındaki çekişmeden yararlanarak hissesini piyasa değerinin çok altında bir bedel karşılığı satın aldığını ileri sürerek mahkemeye başvurdu. Şifa Onur sözleşmenin iptalini isteyerek, hissenin kendisine devredilmesini ve tapuda adına tescil edilmesini istedi. 


HaberTürk


Geri Dön