Sektörel

OSB yönetmeliği değişti: Sanayi alanlarının tahsisi hızlanacak, gayrimenkul geliri için izinsiz arsa devri önlenecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OSB yönetmeliğinde reform niteliğinde değişiklikler yaptıklarının altını çizdi ve OSB yönetmeliğindeki değişiklikle sanayi alanlarının yatırımcılara tahsisi hızlanacağını söyledi. İşte ayrıntılar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan "Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuya ilişkin https://x.com/mfatihkacir resmi X sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Bakan Mehmet Fatih Kacır, paylaşımında "Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliğinde reform niteliğinde değişiklikler gerçekleştirdik.

Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Sanayi alanlarının yatırımcılara tahsisinin hızlanacağına dikkat çeken Kacır, "OSB'lerin ön tahsis yoluyla gelir elde edebilmesi düzenlendi. Bu şekilde altyapılar daha hızlı bitirilecek" dedi. 

Kacır, her ayın ilk pazartesi günü OSB'lerdeki tüm parsellerin yatırımcılar için çevrim içi ortamda tahsise açılacağının altını çizdi ve "Tahsis koşulları şeffaflık anlayışıyla tüm yatırımcılara duyurulacak. OSB'lerde çalışanlar için lojman bölgeleri planlanabilecek" ifadelerini kullandı. 

Kacır, ayrıca, Ülke ekonomisi için kritik önemde olan stratejik yatırımlar için rezerv alanlar oluşturulacağını dile getirdi. 

Bakan Mehmet Fatih Kacır, söz konusu paylaşımında gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz arsa devirlerinin önüne geçileceğine de vurgu yaptı. 

Kacır, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Tahsis edilen alanlarda yatırımların gerçekleşmesi için tanınan sürelere bağlı kalınacak. Öngörülen sürelerde yatırımlarını bitirememiş sanayiciler için yeni uygulamaya geçiş süreci sağlandı. 

OSB'nin finansal olarak daha güçlü ve daha kapsayıcı olmasını temin edilebilmek için konu ile ilgili mesleki derneklerin, birliklerin, kooperatiflerin ihtisas organize sanayi bölgelerinde olduğu gibi karma bölgelerin de kuruluşuna katılmasına imkan verildi. 

Yerli ve yabancı yatırımcıların üst yapılı parsel satın alma ya da kiralama talepleri doğrultusunda OSB'lere, mülkiyetlerindeki parsellerde tesis inşa ederek, katılımcılara üretim şartı ile üst yapılı kiralama ve satış imkanı tanındı."

TOKİ’den İstanbul ve Ankara’ya 2 bin 558 yeni konut geliyor!

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül'de kaç TL yatacak? İşte yeni zamlı maaş rakamları! 

İnşaat sektörüne bir darbe de demirden geldi! İstanbul demir fiyatları beş günde 300 TL birden arttı!  

Orta vadeli program yorumu: Konut ve araba fiyatları düşmeye devam edecek