29 / 04 / 2024

OSB'lerde arsa tahsis süreçlerini hızlandırdık!

OSB'lerde arsa tahsis süreçlerini hızlandırdık!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada OSB'lerde arsa tahsis süreçlerini hızlandırdıklarını söyledi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hatay İtfaiye Meydanı'nda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kentin bugün tarihi günlerinden birini yaşadığını dile getiren Varank, Hataylıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan desteklerini bugün çok farklı gösterdiklerini belirtti.

Hatay'ın medeniyet, hoşgörü ve ensar şehri olduğunu söyleyen Varank, "Siz tüm dünyanın gözünü kapattığı, arkasını döndüğü bir zamanda mazlumlara sahip çıktınız. Siz tüm dünyaya insanlık, medeniyet nedir öğrettiniz. Allah sizlerden razı olsun." şeklinde konuştu. 

Kentin sadece kültür ve turizmde değil sanayide ve üretimde de hem bölge hem de Türkiye için çok önemli bir yeri olduğunu dile getiren Varank, şu şekilde konuştu:

"Bir ay önce yine buradaydık. İlimiz ve ülkemiz ekonomisi için çok hayırlı olacak bir makine fabrikasının açılışını yaptık. Sanayicilerimiz, esnafımız, gençlerimiz ve girişimcilerimizle bir araya geldik. AK Parti hükümetlerinin en önemli özelliği her şehrin nabzını bizzat yerinde tutması ve yerel dinamiklere göre politikalar oluşturmasıdır. Biz de Bakanlık olarak Türkiye'nin dört bir yanını geziyor, üreticilerimizin sorun ve önerilerine yerinde çözümler buluyoruz. Saniye sektörü ülkemizin lokomotifi. Sektörü desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın reel sektör istihdamına ilişkin çok güzel müjdeleri olmuştu. Asgari ücret ve 5 puanlık prim indirimi desteklerimiz devam ediyor. KOBİ ve ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında yüzde 10'luk bir indirim yaptık. OSB'lerde arsa tahsis süreçlerini hızlandırdık. Şimdi en önemli yapısal reformu yerlileştirme alanında yapacağız. Yerli kaynaklarımızdan en iyi şekilde yararlanıp, üretip, ithal bağımlılığını azaltacağız. Ekonomik bağımsızlığımızı güçlendirmek için imalattan, enerjiye, sağlıktan yatırıma pek çok sektörde yerli üretimi daha da yukarılara taşıyacağız."

-  Hatay yatırımları

Bakan Varank, yatırım teşvikleriyle 13 bin kişilik ilave istihdam oluşturduklarını, 4 yeni OSB kurarak 30 bin vatandaşın çalışabileceği üretim alanlarını Hatay'a kazandırdıklarını söyledi.

 

Sanayicilerimize sanayi parselleri tahsis ediyoruz!

OSB'ler yatırımcı avında!


Geri Dön