29 / 04 / 2024

OSKİ Ulubey'e modern içme suyu arıtma tesisi kazandırdı!

OSKİ Ulubey'e modern içme suyu arıtma tesisi kazandırdı!

Ordu'da içme sularının kalitesini artırmaya yönelik arıtma tesisi yapım, onarım ve restorasyon çalışmalarını sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, Ulubey'e son teknoloji sistemlerinin uygulandığı, dünya standartlarında içme suyu arıtma tesisi kazandırdı.



Ordu'da içme sularının kalitesini artırmaya yönelik arıtma tesisi yapım, onarım ve restorasyon çalışmalarını sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, Ulubey İlçesine son teknoloji sistemlerinin uygulandığı, dünya standartlarında içme suyu arıtma tesisi kazandırdı. 


MEVCUT TESİS İHTİYAÇLARA CEVAP VEREMİYORDU 

Ulubey ilçesinde mevcut içme suyu arıtma tesisi eski teknoloji sistemlerin uygulandığı ve hantal bir yapıda hizmet vermekteydi. Yavaş kum filtreli havuza sahip tesis özellikle yaz aylarında bulanıklık nedeniyle yeterli ve kaliteli içme suyu temin edememekteydi. 


TESİSİN KAPASİTESİ 3 BİN 500 M3/GÜNDEN, 7 BİN M3/GÜN' E ÇIKARILDI 

OSKİ Genel Müdürlüğü 2014 yılında kurulum ve kurumsallaşma çalışmalarını sürdürürken bir yandan saha ve yatırım faaliyetlerine de hemen başladı. İlk ele aldığı yerlerden biri olan Ulubey ilçesi içme suyu arıtma tesisinin yavaş kum filtreli havuzları yıkılarak yerine hızlı kum filtreli havuzlar inşa edildi. Tesisin kapasitesi 3500 m3/günden, 7000 m3/gün e çıkarıldı. Böylece özellikle yaz aylarında yaşanan bulanıklık sorunlarına son verilmiş oldu. 


DAHA HIZLI VE DAHA AZ İNSAN GÜCÜYLE ÇALIŞAN BİR TESİS İNŞA EDİLDİ 

2015 yılı yatırım yılında OSKİ, mevcut arıtma tesisine hızlı kum filtreli havuzları inşa etmesinin ardından kullanımına ihtiyaç duyulmayan yavaş kum filtreleri ve durultucu havuzları yıkarak, yerlerine içme suyunun kalitesi ve miktarının artışını sağlayacak yeni durultucu ve havalandırma havuzlarını inşa etti. Yavaş kum filtreli sistemden hızlı kum filtreli son teknoloji sisteme geçilmesiyle su arıtma işlemleri daha hızlı ve daha az insan gücüyle çalışması sağlandı. 


İÇME SUYUNUN KALİTESİ HER AŞAMADA İZLENEBİLİYOR 

Tesisin otomasyonu genişletilerek ekonomik işletimi sağlandı, aynı zamanda içme suyunun kalitesi her aşamada izlenebiliyor. 

Suyun kaynaktan musluğa kadar berrak ve temiz kalmasını sağlayacak son teknolojik sistemler arıtma tesisinde uygulandı. 


HİZMET VERİLEN COĞRAFİ ALAN GENİŞLEDİ 

Eski tesisi sadece Ulubey İlçe merkezine hizmet verirken, arıtma tesisi kapasitesinin artması ve ilave içme suyu hattı yatırımlarıyla birlikte Oyumgürgen, Şekeroluk Elmaçukuru, Kardeşler, Cevizlik, Aydınlar, Akpınar, Kumrulu, Eymür mahalleleri olmak üzere geniş bir coğrafyaya arıtılmış, temiz içme suyu temini sağlandı. 


TESİS UZUN YILLAR ULUBEY İLÇESİNE HİZMET VERECEK

Yeni yapılan giriş yapısı, depo borulamaları ve durultucu havuzlar içme suyu arıtma tesisinin ömrünü uzatarak, uzun yıllar Ulubey ilçesine sağlıklı ve kaliteli içme suyu temini sağlanacak. 


ULUBEY İLÇESİNE 1 MİLYON TL MALİYETLİ BİR TESİS İNŞA ETTİK 

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, "Ulubey halkı özellikle de yaz aylarında içme suyunda bulanıklık sorunuyla uğraşıyordu. 2014 ve 2015 yatırım yılımızda, tadilat ve restore projelerimizle, dünya standartlarında son teknolojik sistemle donatılmış ve Ulubey ilçesine uzun yıllar hizmet verecek 1.500.0000 TL maliyetli bir tesisi inşa ettik" dedi


Vizyon Ordu


Geri Dön