30 / 04 / 2024

Osman Beşel: Tonya'da su sorununu çözeceğiz!

Osman Beşel: Tonya'da su sorununu çözeceğiz!

30 Mart 2014'te yerel seçimlerde yeniden Tonya Belediye Başkanı makamı için seçilen Osman Beşel, ilçeyi bir adım ileriye taşıyacak olan vizyonel projelere imza atacaklarını söyledi...



TONYA'DA Orman İşletme eski Müdürü iken belediye başkanlığı makamına oturan Orman Mühendisi Osman Beşel, ilçe için gerçekleştirecekleri hizmetlere değinerek, "Tonya'ya dört elle sarılmak yetmez, Beşel ile sarılacağız" diye konuştu. 


Tonya'nın hizmetin en güzel ve en özeline layık olduğunu kaydeden Başkan Beşel, "AK Parti iktidarının gücünü ve nimetlerini ilçemize taşımayı sürdüreceğiz. Bu kapsamda her mahalle için bir projem var. Bu projelerin bazılarında Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yapacağımız hizmetler var" dedi. 

Tonya'da hayvancılık ve tarıma yönelik projelere de yer verdiklerini kaydeden Başkan Beşel, "Ülke genelinde uygulanan tarım politikaları nedeniyle tüm ilçelerimizde olduğu gibi Tonya'da hayvan sayısı azaldı. Şu anda 6-7 bin civarında büyükbaş hayvanımız var. Bu yönde yapılacak en güzel şey, Tonya'daki kaliteli yem üretimini rantabl kılıp bu potansiyeli harekete geçirerek, tanmı hareketlendirilebiliriz. Zaten bu otlarla beslenen hayvanlarımızdan yapılan tereyağlınızın namını bilmeyen yok. Bu kapsamda yeni bir marka daha oluşturabilliriz" şeklinde konuştu. 


'Tonyalılar en iyisine layık' 

"Tonya'da bu hep söylenir. Burası kalkınsa kalkınsa turizmle kalkınır ama siz de takdir edersiniz ki turizm alt ve üstyapı ile mümkündür. Gidemediğiniz yer sizin değildir. Tonya'da doğa ile iç içe muhteşem yerlerimiz var ama ailenizle birlikte günübirlik veya haftalık gidip gelemediğiniz sürece bu güzelliklerin ne değeri kalır. Bu yerlere gittiğinizde konaklama şansınız yok. Bu yüzden de kimse gitmek istemiyor. Bizim turizmde '4 K' projemiz var. Bu projemiz Kumyatak, Kalmçamizci, Kalmçam ve Kadıralak merkezli olacak." 


Su sorunu çözülecek 

"Tonya suyun bol olduğu bir yer olarak gözüküyor ama köy ve mahallelerimizin birçoğunda su sorunu var. 

Köylerimizin bu sorununu gidermek üzere kapsamlı bir proje hazırlığı içindeyiz. Su tesisi Büyükşehir uhdesinde bir hizmet. Bu projemizi Büyükşehir belediyemizle ortak bir çalışma ile çözüme kavuşturacağız.


TONYA'YA HİZMET İÇİN KENDİMİ ESİRGEMEM 

TONYA'DA doğdum. Köylüyüm ve köylü olmaktan da gurur duyuyorum. Tonya ile irtibatımı hiç kesmedim. Elim hep hemşehrilerimin yanında oldu. Sürekli, bu ilçeyi teneffüs ettim. 

Ben orman mühendisiyim. Meslek hayatım boyunca birçok ilçe ve ilde görev yaptım. Uzun zamandır bu bölgede ormancılık hizmetleri verdim. Bir orman mühendisi işletmeyi, ekonomiyi, inşaatı, harita kadastroyu, insani ilişkilerini ve siyaseti çok iyi bilmesi gerekiyor. Bu yönde 34 yıllık bir deneyim oldu. Halkım benim donanımımdan istifa etmek isterse ben buradayım ve hizmete hazırım." 30 Mart 2014'te yerel seçimlerinde yeniden Tonya Belediye Başkanı makamı için seçilen Osman Besel, ilçeyi bir adım ileriye taşıyacak olan vizyonel projelere imza atacaklarını söyledi.

  

Star ek


Geri Dön