29 / 09 / 2024

Osmaneli TOKİ bölgesine yaptırılacak caminin temeli törenle atıldı!

 Osmaneli TOKİ bölgesine yaptırılacak caminin temeli törenle atıldı!

İlçe Müftüsü Aydın Bostancı'ın yaptığı duanın ardından temele ilk harcı, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan ve ilçe Müftüsü Aydın Bostana beraber koydular...




Osmaneli  TOKİ  bölgesine yaptırılacak caminin temeli törenle atıldı. Belediye Başkanı Mehmet Isıkan "Osmaneli'nin güzide yerleşim yerlerinden İnönü Mahallesi'ne cami yaptırmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Osmaneli'nin İnönü mahallesinde bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları bölgesine yaptırılacak caminin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, İlçe Müftüsü Aydın Bostana, Ak Parti İlçe Başkam Yalçın Karaca, teşkilat üyeleri, Toki site yöneticileri, mahalle muhtarları ve Toki sakinleri katıldı.

TEMELİ DUALARLA ATILDI

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Üçe Müftüsü Aydın Bostana, "İlçelerin kalkınmasında üniversiteler ve camiler lokomotif görevi yapar. Camilerimiz İslamiyet'in tapusudur. Camiler fakirle zenginin buluştuğu, güçlü ile güçsüzün omuz omuza saf tuttuğu tek yerdir. Bizler hayatımızın her döneminde mutlaka camilere gitmişizdir, bu yüzden camilerimizin önemi çok büyüktür" dedi.

Isıkan ise, "Osmaneli'nin güzide yerleşim yerlerinden biri olan TOKİ konutlarında cami önemli bir ihtiyaçtı. Bugün bu temel atma töreni ile TOKİ sakinlerinin bu ihtiyacım karşılamış olmanın ve hayır dualan alacak olmamızın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Edip Çakıcı da, "Camiler Allah'ın evleridir. Burada Allah'ın bir evinin daha temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah en kısa sürede camimizin ibadete açılmasını nasip etsin" dedi.


Yeni Şafak

Geri Dön