30 / 04 / 2024

Osmangazi Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü oluşturacak!

Osmangazi Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü oluşturacak!

Geçen dönem özel sektör ile anlaşarak 10 farklı bölgede kentsel dönüşüm projelendirmelerine başlayan Osmangazi Belediyesi, bu yılda dönüşüme kurumsal kimlik kazandırmak için belediye bünyesinde Kentsel Tasarım Müdürlüğü kuruyor.




İnşaat Müteahhitleri Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi almak için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Geçen dönem özel sektör ile anlaşarak 10 farklı bölgede kentsel dönüşüm projelendirmelerine başlayan Osmangazi Belediyesi, bu yılda dönüşüme kurumsal kimlik kazandırmak için belediye bünyesinde Kentsel Tasarım Müdürlüğü kuruyor.

Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün kurulması ile netlik kazanacak projelerin Bursa’nın vizyonunu güçlendireceğini anlatan Başkan Mustafa Dündar, 10 farklı noktada dönüşüm için çalıştıklarını söyledi. Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, hedeflediğimiz dönüşümü gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Osmangazi olarak çok ciddi projelerimiz var. Kentsel dönüşümde marka kent olabilmek için İMSİAD gibi, içinde sektörün dinamiklerini barındıran sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışacağız. Yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında İMSİAD’ ın fikirlerine oldukça önem veriyoruz. İMSİAD, Bursa’nın en önemli sektör temsilcilerinin bir araya geldiği ve sorunlara çözüm aradığı etkin bir STK’dır. Böyle bir kurumun, Bursa ile alakalı en hassas konulardan biri olan kentsel dönüşümde rol alması, şehrimizin geleceği açısından da önem arz etmektedir. Osmangazi Belediyesi olarak, İMSİAD’ ın örnek ortak proje talebine sıcak bakıyoruz" dedi.

İMSİAD Başkanı Namık Mescioğlu'da, Osmangazi’deki kentsel dönüşüm projelerinin, sadece ilçenin değil, Bursa’nın geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Kentsel Tasarım Müdürlüğü kurarak yeni dönemde kentsel dönüşüm projelerini çok daha hızlı ve etkin yapmayı hedefleyen Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a, Bursamız ve sektörümüz adına müteşekkiriz. Osmangazi’ye ve Bursa’ya vizyon katacak bu çalışmalar kapsamında İMSİAD olarak belirlenecek bir bölgenin dönüşümünü üstlenmek istiyoruz” diye konuştu.


Olay


Geri Dön