22 / 12 / 2024

Osmangazi Soğanlı'da konutlar 2017'de teslim edilecek!

Osmangazi Soğanlı'da konutlar 2017'de teslim edilecek!

Osmangazi Belediyesi’nin titiz çalışmalar sonucunda hayata geçirerek Türkiye’de dönüşüme ışık tuttuğu Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bin 769 konut ve 202 ticaret merkezinin inşaatı 2017 yılında tamamlanacak.




Başta kentsel dönüşüm olmak üzere 2016 yılında eğitim, spor tesisi, meydan, müze, ulaşım ve kültür-sanat gibi birçok alanda hayata geçirdiği projeler ile Osmangazi’yi adeta şantiye alanına çeviren Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında da yatırımlarıyla en çok konuşulan belediyelerin başında yer alacak. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Demirtaş Meydanı gibi dev bütçeli işlerin temelini atarak 2016 yılında ses getiren Osmangazi Belediyesi, Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu ve Ortaokulu’nu öğrencilerin hizmetine sunarak da eğitim alanında fark yarattı.


Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı hizmete açan, Osmangazi’yi Bilgi Evleri ile donatan, her köye park ve spor tesisi kazandıran, ayrıca Hisar Arkeopark Projesi, Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi ve de İç Fidan Han Rekontstrüksiyon Projesi ile tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında da büyüklü küçüklü yüzlerce projeye imza atarak Osmangazi’ye değer katacak.


 


SOĞANLI’DA KONUTLAR 2017’DE TESLİM EDİLECEK


 


Osmangazi Belediyesi’nin titiz çalışmalar sonucunda hayata geçirerek Türkiye’de dönüşüme ışık tuttuğu Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bin 769 konut ve 202 ticaret merkezinin inşaatı 2017 yılında tamamlanacak. Toplam 42 hektar alan üzerinde 4 bölüm olarak uygulanan projede yaşama değer katan her şey Bursalılarla buluşacak. Yeşil alanları, açık ve kapalı otoparkları, çevre yoluna bağlantısı, alışveriş mekanları ile kendi yaşam alanını yepyeni mimari çizgilerle yorumlayan Soğanlı Kentse Dönüşüm Projesi, Bursa’da gerçek dönüşümün ilk örneği olarak yerini alacak.


 


BURSA ‘GERÇEK MEYDAN’INA KAVUŞACAK


 


Osmangazi Belediyesi’nin 2017 yılına damga vuracak yatırımlarından birisi de Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi olacak. Bursa’yı özlenen kent meydanına kavuşturacak proje için bölgedeki binaların ve işyerlerinin tamamına yakını kamulaştırılırken, yürütülen yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte 2017 yılı içerisinde ilk kazma vurulacak. Kent Meydanı’nın şu anda Bursa’nın en kıymetli yeri olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Burada bizim bir hayalimiz var. Hedefimiz meydanın altından geçen caddeyi yol altına alarak meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirip bir yaya aksı oluşturabilmek” dedi.


 


DEMİRKAPI BAKANLIKTAN ONAY BEKLİYOR


 


Osmangazi Belediyesi, Soğanlı’nın ardından kentsel dönüşüm çalışmalarında ikinci perdeyi Demirkapı projesi ile açacak. Son şeklini alan proje, konutları, ticari alanları, sosyal donatı ve yeşil alanları ile Uludağ eteklerindeki Demirkapı Mahallesi’nin çehresini tamamen değiştirecek. Uludağ eteklerinde toplam 68 bin 929 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye’ye rol model olacağını vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Demirkapı projemiz hazır. Son şeklini verdiğimiz projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayını bekliyoruz. Bakanlığın onaylamasının ardından çalışmaları başlatacağız” diye konuştu.


 


‘PANORAMA 1326 BURSA’ ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK


 


Türkiye’nin en büyük tam panoramik müzesi olma özelliğini taşıyan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin kaba inşaatı tamamlanırken, kubbenin yerleştireceği çatı kısmındaki çalışmalarda da sona gelindi. Bursa’nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu yansıtacak olan müzenin, görsel bölümünü oluşturan panoramik resim ve 3 boyutlu platform çalışmalarında tüm detaylar ortaya çıktı. Panorama Bursa 1326, bütün detaylarıyla ziyaretçilere tarih içinde 3 boyutlu bir yolculuk yapma imkanı sunacak. Müzeyi 2017 yılı sonunda hizmete açacaklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Panorama 1326 Bursa şehrimizin tanıtımı ve tarihin anlatımı adına güzel bir eser olacak” dedi.


 


HİSAR’DA TARİH CANLANACAK


 


Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar İçi’nin korunup yaşatılması, özgün özellikleriyle geleceğe aktarılması, eski Bursa’nın ortaya çıkartılması adına ‘Yaşayan Tarih Hisar İçi’ projesini hayata geçiriyor. Projenin ilk etabı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma projesi, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Başkan Dündar, Bursa’nın en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisar içerisinde gerçekleştirilecek dönüşümün ilk etabı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma projesi ile ilgili ihalenin kısa süre içerisinde yapılarak, bölgenin tarihi dokusunun yeniden gün yüzüne çıkartılacağını söyledi. Çalışmaların yakın zamanda başlayacağını belirten Başkan Dündar, yürütecekleri çalışmalarla bölgeyi açık hava müzesine dönüştüreceklerini ifade etti.


 




KALİTELİ YAŞAM MERKEZİ ÖRNEK OLACAK


 


Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Osmangazi Belediyesi, 2017 yılında temeli atılması planlanan Kaliteli Yaşam Merkezi ile yine bir ilke imza atacak. Büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye'de bir ilk olacak Kaliteli Yaşam Merkezi, Osmangazi Belediyesi’nin Bursa'ya değer katacak 16 Vizyon Projesinin arasında yer alıyor. Demirtaş Mahallesi’nde 14 bin 163 metrekare alan üzerinde bir kampus şeklinde projelendirilen merkezde; modern, konforlu ve yaşlıların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek 200 yatak kapasiteli huzurevi yer alacak. Aynı zamanda Alzheimer hastaları için günlük bakım ve destek merkezi bulunacak. Bahçesi, peyzajı ve tüm çevre düzenlemeleri yaşlılar ile engellilerin rahat hareket edeceği şekilde tasarlanan merkezin bir bölümü de, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlarımıza günlük bakım ve destek hizmeti verecek.


 


Osmangazi Belediyesi




Geri Dön