28 / 04 / 2024

Osmaniye'de afetzede esnaflar için yapılan iş yerlerinin teslimleri başladı!

Osmaniye'de afetzede esnaflar için yapılan iş yerlerinin teslimleri başladı!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde işletmeleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için planlanan 95 prefabrik iş yerinden tamamlanmış olan 65 tanesinin teslimlerine başlandı.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen afette dükkanları kullanılamaz duruma gelen esnafın, yeniden işiyle buluşabilmesi amacıyla AFAD ve Osmaniye Valiliği koordinasyonunda, Bahçe Kaymakamlığı ile Bahçe Belediyesi tarafından başlatılmış olan çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre bu kapsamda İslam, Yeni ve Bahçelievler mahallelerindeki toplamda 4 bölgede yapım çalışmalarına başlanmış olan toplamda 95 prefabrik iş yerinden 65 tanesi tamamlandı.

Paylaşılan detaylara göre her bir tanesi 24 metrekare şeklinde tasarlanan geçici işletmelerin anahtarları, hak sahiplerine teslim ediliyor:

Osmaniye de afetzede esnaflar için yapılan iş yerlerinin teslimleri başladı!

ESNAFLARIN TEPKİSİ OLUMLU

Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Anadolu Ajansı muhabirine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada boyanan prefabriklerin elektrik ve su tesisatlarının kurulması ve klima takılmasından sonra sahiplerine teslim edildiğini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu dükkanların önündeki yollara sıcak asfalt dökülmesi amacıyla ihaleye çıktıklarını kaydeden Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, "Hak sahipleri yavaş yavaş iş yerlerine yerleşmeye başladı. Esnafların tepkisi çok olumlu. Ticari faaliyetlerine başlamış olan esnafımız, konutlarına ekmek götürmenin, hayata tekrar tutunmanın sevincini yaşıyor." dedi.

Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ayrıca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında 6 Şubat tarihindeki depremlerde ilçede toplamda 1500 konutun yıkıldığını, çok sayıda yapının da zarar gördüğünü dile getirdi.

Açıklamasında kalan geçici iş yerlerinin yapımı ile bitenlerin tesliminin hızla devam ettiğine değinen Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, "Milletimizle bir ve beraber olarak, devletimizin vermiş olduğu destekler ve kendi imkanlarımızla burayı tekrardan ayağa kaldırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ayrıca açıklamasında prefabriklerin dışında yapım çalışmalarına başlamış oldukları toplamda 50 betonarme iş yerinden 15 tanesinin tamamlandığını ve hak sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.
 

TOKİ'den bu ilçeye yeni proje müjdesi! Tarih resmen açıklandı!

TOKİ'den bu ile 439 konutluk yeni proje müjdesi! Tarih belli oldu!

TOKİ'den İstanbul'da dev adım! Tam 2 bin 544 konutluk 5 yeni proje geliyor!


Geri Dön