07 / 05 / 2024

Osmaniye'ye sanayi sitesi yapılıyor!

Osmaniye'ye sanayi sitesi yapılıyor!

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Toprakkale Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılacağı arazide incelemelerde bulundu. Sitede 242 adet işyerinin yanı sıra cami, otel, TIR garajı, idari bina ve çıraklık eğitim merkezinin yer alacağı bildirildi...




Vali Oduncu’ya, Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Fuat Kara ve üyeleri eşlik etti....



Vali Oduncu ve beraberindekilere çalışmalar hakkında bilgi veren Kooperatif Başkanı Kara, sitenin ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını ifade ederek, sitede 242 adet işyerinin yanı sıra cami, otel, TIR garajı, idari bina, akaryakıt istasyonu, sağlık tesisi ve çıraklık eğitim merkezinin yer alacağını söyledi.


Arazinin ortasından geçen sulama kanalı üzerine inşa edilen köprünün yapımına başlandığını belirten Fuat Kara, genişliği 30 metre, uzunluğu 80 metre olan köprünün yapılmasına yardımcı ve destek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. Fuat Kara sözlerinin sonunda, sitenin Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi ile otoban bağlantısının sağlanması konusunda Vali Oduncu ve Belediye Başkanı Şanal’dan destek istedi.


Sanayi sitesinin kentin ekonomik gelişmesinde önemli bir rolü olacağını ifade eden Vali Oduncu, emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti. Benzer iş kollarında çalışan ve birbirini tamamlayıcı üretim yapan işletmelerin belli bir site içerisinde toplanmasının, esnaf ve sanatkârların daha sağlıklı çalışma koşullarına kavuşması anlamına geleceğini belirten Vali Oduncu ayrıca verimliliğin artırılması, ihtiyaçların daha ekonomik olarak karşılanması bakımından önemli olduğunu kaydetti. Vali Oduncu, dağınık olarak hizmet veren işletmelerin bir arada bulunmasının Osmaniye’nin planlı gelişmesine katkıda bulunacağını da kaydetti.


Yurt Gündemi


Geri Dön