03 / 05 / 2024

Osmanlı döneminden kalma tapular geçersiz!

Osmanlı döneminden kalma tapular geçersiz!

Gayrimenkul sahibi olmanın öteden bu yana Türk insanı için önemli olduğunu ifade eden Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı. "Dedelerinden kalma Osmanlı tapularının bulan vatandaşlarımız bir umut ve heyecanla bize geliyorlar...



Osmanlı döneminden kalma tapularla, tapu müdürlüklerine başvuranlar, ellerindeki belgelerin hukuki geçersizliğinden dolayı hüsrana uğruyor. 


Gayrimenkul sahibi olmanın öteden bu yana Türk insanı için önemli olduğunu ifade eden Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı. "Dedelerinden kalma Osmanlı tapularının bulan vatandaşlarımız bir umut ve heyecanla bize geliyorlar. Halbuki bu tapu kayıtlarının pek çoğu hukuki geçerliliğini yitirmiş. Çünkü kadastro kanunu bir tasfiye kanunu niteliğindedir" diye konuştu. Büyükboyacı, tüm Türkiye'de faaliyete geçen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) sayesinde vatandaşları tapuyla ilgili işlemlerini daha hızlı yapabildiklerini belirterek; "Geçmişte mal varlığı araştırmaları çok zaman alıyordu. Sistem sayesinde bu atadan kalktı" diye de ekledi. 


Yeni Akit Gazetesi 


Geri Dön