21 / 05 / 2024

osmanlı zamanından kalma tapular

osmanlı zamanından kalma tapular

Gayrimenkul sahibi olmanın öteden bu yana Türk insanı için önemli olduğunu ifade eden Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı. "Dedelerinden kalma Osmanlı tapularının bulan vatandaşlarımız bir umut ve heyecanla bize geliyorlar...

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Vts Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Vts Turizm Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Nezir Osmanlı tarafından kuruldu.

Vatandaşlık maaşı hesaplara ne zaman yatacak? Vatandaşlık maaşından kimler faydalanacak?

Seçime bir hafta kala Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan 'vatandaşlık maaşı' için Bakan Derya Yanık açıklamalar yaptı. Peki, Vatandaşlık maaşı hesaplara ne zaman yatacak? Kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Ziraat Bankası’ndan bankacılık tarihine geçecek kampanya! Şimdi al, istediğin zaman öde!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası, bankacılık tarihine adeta altın harflerle yazılacak bir kampanya duyurusu yaptı. Kampanya kapsamında, yapılan alışverişlerin tutarı hesap kesim tarihine kadar dilediğiniz zaman ödeyebileceğiniz duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı'ndan ikinci etap personel alımı ne zaman olacak? İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ve büyük ilgi uyandıran 85 bin atamanın ilk etabı tamamlanmıştı. Tamamlanan ilk etap gözleri ikincinin ne zaman olacağına çevirdi. Peki bu ikinci atama için bir açıklama yapıldı mı?

Çiftçiler dikkat! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tarımsal destek müjdesi! Ödemeler ne zaman yatacak?

Çiftçiler dikkat… Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tarımsal destek müjdesi geldi. Peki 24 milyon 660 bin liralık tarımsal destekleme ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Gram altının 1.732 TL olacağı zamanı İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın resmen aklı başından gitti! Hemen bakın!

Gram altının 1.732 TL olacağı zamanı İslam Memiş açıkladı... Bu tarihi duyanın resmen aklı başından gitti... Hemen bakın...

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Hisseli gayrimenkullerde şahsi tapu alınabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda babasından kalma 34 dönüm hisseli tarlası olduğunu belirten okuyucu, 14 dönüm için kendine ait şahsi tapu çıkartıp çıkartamayacağını sordu.

Bosna Hersek'te dükkanlar Kovid-19 sebebiyle kepenk indiriyor!

Osmanlı döneminden kalma tarihi köprüsü ve çarşısı ile Bosna Hersek'in en önemli turizm şehirlerinden Mostar'daki birçok dükkan, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan önlemler sebebiyle kepenk indiriyor.

Saraybosna'da 2 kilometrelik alan boşaltılıyor!

Saraybosna'daki bir inşaat alanında 2'inci Dünya Savaşı'ndan kalma 500 kilogramlık bomba bulundu. Bombanın imha edilmesi şehrin 2 kilometrelik alanı boşaltılacak. 

Bursa Osmangazi'deki tarihi yapı restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Kayhan Mahallesi’nde, 20’nci yüzyıl başlarından kalma sivil mimarlık örneği yapıyı aslına uygun şekilde yeniden inşa ederek, hizmete açtı.

Üsküdar’daki İSKİ kazısında mimari kalıntılar bulundu!

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

osmanlı zamanından kalma tapular Haberi

osmanlı zamanından kalma tapular

Osmanlı döneminden kalma tapularla, tapu müdürlüklerine başvuranlar, ellerindeki belgelerin hukuki geçersizliğinden dolayı hüsrana uğruyor. 


Gayrimenkul sahibi olmanın öteden bu yana Türk insanı için önemli olduğunu ifade eden Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı. "Dedelerinden kalma Osmanlı tapularının bulan vatandaşlarımız bir umut ve heyecanla bize geliyorlar. Halbuki bu tapu kayıtlarının pek çoğu hukuki geçerliliğini yitirmiş. Çünkü kadastro kanunu bir tasfiye kanunu niteliğindedir" diye konuştu. Büyükboyacı, tüm Türkiye'de faaliyete geçen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) sayesinde vatandaşları tapuyla ilgili işlemlerini daha hızlı yapabildiklerini belirterek; "Geçmişte mal varlığı araştırmaları çok zaman alıyordu. Sistem sayesinde bu atadan kalktı" diye de ekledi. 


Yeni Akit...