28 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı'ndan ikinci etap personel alımı ne zaman olacak? İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı'ndan ikinci etap personel alımı ne zaman olacak? İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ve büyük ilgi uyandıran 85 bin atamanın ilk etabı tamamlanmıştı. Tamamlanan ilk etap gözleri ikincinin ne zaman olacağına çevirdi. Peki bu ikinci atama için bir açıklama yapıldı mı?



Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı için düğmeye basmıştı. Bu alım için yapılacak olan atamalar ise binlerce kişi tarafından bekleniyordu. İlk atama 42.500 kişilik atama gerçekleştirildi. Bu atamanın gerçekleşmesi üstüne ikincinin ne zaman olacağı konuşulmaya başlandı. Peki merakla beklenen ikinci etap atamalarında son durum ne işte haberimizde sizlerle…

Sağlık Bakanlığı ndan ikinci etap personel alımı ne zaman olacak? İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı ilk etap için sonuçlar belli oldu

Sağlık Bakanlığı’na atanmayı bekleyen binlerce kişi için bakanlık toplam 85.000 alım açtı. Açılan bu alımların ardından ise bu işlemin 2 etapta tamamlanacağı belli oldu. İlk etapta 42.500 kişi alınırken ikinci etapta da aynı sayıda kişinin atama işlemi tamamlanacaktı. İlk etap başarı ile tamamlandı. Bu anlamda atanacak olan kişiler için süreç ilerlemeye başladı. 

Kura çekişişi illerin trafik koduna göre sıralı bir şekilde ilerledi. Bu işlemin her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacağı da belirtildi. Kura sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk etap atamalarının sonuçlarını öğrenmek için yapmanız gereken işlemler bulunuyor. Başvuru sonuçları Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde bulunuyor. Bundan dolayı sisteme ilk olarak kendi bilgilerinizi eksiz de doğru bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bilgileri doldurduktan sonra adınıza yaptığınız başvurunun sonuçlarını görüntülemeniz de mümkün hale geliyor. 

 


Geri Dön