03 / 05 / 2024

OSTİM, Irak Milli Eğitim Bakanlığı'nın malzeme tedarikçisi oldu!

OSTİM, Irak Milli Eğitim Bakanlığı'nın malzeme tedarikçisi oldu!

Türkiye'nin komşu ve çevre ülkelerle sıfır sorun politikası, ticarî potansiyelini artırdı. İnşaat sektörü ile hız kazanan Türkiye ile Irak arasındaki ticarî ilişkiler eğitim alanına kadar uzandı



Ankaralı sanayiciler, Irak Milli Eğitim Bakanlığı'nın malzeme tedarikçisi oldu. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi ile yapılan anlaşma sonrasında Iraklı çocukların okul çantasından kitaba, laboratuvar malzemesinden kalemine kadar tüm ihtiyaçları Türkiye'den karşılanacak. Yapılan anlaşma çerçevesinde 2011 yılı başından itibaren ilk sevkiyat başlarken ilk üç aylık dönemde gönderilen derslik araç ve gereçlerin miktarı 10 milyon doları geçti. İki ülke arasındaki ticaretin büyük potansiyeli olduğunu aktaran OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Iraklı çocukların okul çantasından kitaba, laboratuvar malzemesinden kalemine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını açıkladı. Aydın, OSTİM olarak Irak Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm ihtiyaçlarının doğru firmalardan karşılanması için çalıştıklarını söyledi. Irak Belediyeler Bakanlığı'na da çeşitli teklifler verdiklerini belirten Aydın, "Oyun parklarından lunaparka, otobüs duraklarından teknik ekipmana kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğimizi muhataplarımıza ilettik." dedi.

Irak'ın güneyindeki Nasıriye kentinde kurulması planlanan organize sanayi bölgesi için de teknik destek verdiklerini dile getiren Aydın, "Irak, Türkiye için çok önemli bir ticari partner. İlişkilerimizin geliştirilmesini sadece daha çok mal satmak olarak değil, geçmişten gelen bağlarımızı daha da güçlendirmek olarak görüyoruz." diye konuştu. Aydın, Türk bankalarının Irak'ta şube açmasının iş dünyası tarafından önemli olduğunun altını çizdi.
Zaman/ERCAN BAYSAL


Geri Dön