18 / 05 / 2024

OSTİM mağdurlarına ev verilecek

OSTİM mağdurlarına ev verilecek

OSTİM ve İvedik’teki patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine ev verilmesi için belediye ilk adımı attı. ASO ise patlayıcı madde üreticilerinin 6 ay içinde taşınması kararı aldı



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, OSTİM ve İvedik organize sanayi bölgelerinde geçen hafta meydana gelen patlamalar sonucu hayatını kaybeden dar gelirli ve ihtiyaç sahibi işçilerin ailelerine ev verilmesi ve yaralananlar için de maddi yardımda bulunulması konusunda Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’nun görüşünün alınması kararlaştırıldı.

ASO YER ARAYIŞINA BAŞLIYOR

Meclis’te ayrıca, bir daha böyle kazaların yaşanmaması için Ankara’da faaliyet gösteren patlayıcı ve yanıcı madde üreten tesislerin,  Ankara  Sanayi Odası (ASO) ile yapılacak işbirliği çerçevesinde, şehir dışında yer tespit edildikten sonra en geç 6 ay içerisinde taşınması da karara bağlandı.

MADDİ YARDIM DA YAPILACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in verdiği ve Belediye Kanunu’nun ilgili maddelerinin yer aldığı ilk önerge, patlama, yangın sonucu, hayatını kaybeden ve ihtiyaç sahibi olanların yasal mirasçılarının, acılarını ve mağduriyetlerini bir nebze olsun gidermek üzere konut tahsis edilmesine yönelik oldu. Belediye meclis üyelerinin çalışamayacak durumda olan ve hastanede yatan dar gelirli vatandaşlara da maddi ve ayni yardım talepleri de verelen bu önergeye eklendi.

Enkazdan 81 model tüp çıktı

Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde cuma günü gerçekleşen ikinci patlama sonrası incelenmek üzere el konulan malzemeler arasında 1981 yılında imal edilen oksijen tüpü parçası bulunduğu öğrenildi. Normalde bu tüplerin kullanım ömrünün ise 5 yıl olduğu belirtiliyor. Bölgede 30 yıl önce üretilen malzemelerin bulunması patlamalara tüplerin neden olduğu yönündeki şüpheleri artırdı. Öte yandan Ankara Emniyet Bomba İmha Müdürlüğü ekipleri de patlamaya elverişli malzemeleri incelemeye aldı. Polis bu malzemeler üzerinde patlamayı etkileyebilecek ve bombalarda kullanılan TNT benzeri ateşleyici maddeler olup olmadığına incelemeye aldı. 
ZAFER KÜTÜK/Star


Geri Dön