16 / 10 / 2024

Otel olarak ÇED süreci başlatılan Kuşadası'ndaki Maia Perla'da odalar 200 bin Euro'ya satışa sunuldu!

Otel olarak ÇED süreci başlatılan Kuşadası'ndaki Maia Perla'da odalar 200 bin Euro'ya satışa sunuldu!

Aydın’ın turizm merkezi Kuşadası’nda yeni bir otel yapılması için Bakanlık tarafından ÇED süreci başlatılırken, projenin internet üzerinden oda oda 200 bin Euro’ya satışa sunulduğu görüldü. İlanlarla beraber akıllara ‘Otelden bozma rezidans mı yapılacak?’ sorusu geldi. İşte ayrıntılar... 




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yapılmak istenen yeni bir otel için daha çevresel etki değerlendirme süreci başlatıldığı açıklandı. Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere Aydın’ın Didim ilçesinde ikamet eden Kadir Turgut isimli iş insanı, Kuşadası’nın Türkmen Mahallesi sınırlarındaki
14 bin 500 metrekare büyüklükteki alanda otel yapmak için izin istedi. 

Aydın Haberleri'nden Ayşe Yılmaz'ın haberine göre; proje konusu otelde 153 oda yer alacak. Otelde odalar dışında, dinlenme alanları, hamam, sauna, kuaför, havuz, çocuk havuzu, bar, restoran, spor alanları, lobi, ofis gibi alanlar da inşa edilecek. Otel inşaatının maliyeti 98 milyon 400 bin TL olarak açıklandı. 

Otel olarak ÇED süreci başlatılan Kuşadası ndaki Maia Perla da odalar 200 bin Euro ya satışa sunuldu!

BİR ODANIN SATIŞ FİYATI 200 BİN EURO

Aktarılan detaylara göre; Proje sahası Kadir Turgut’a ait iken projenin yüklenici firması  İzmir  merkezli Maia Kuyumculuk İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu. Bu şirketin tek sahibinin de Aydın’ın Kuşadası ilçesinde ikamet eden Orçun Karanfil isimli iş insanı olduğu belirlendi. 

Proje alanı 1/100.000 Ölçekli Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi Çevre Düzen Planı üzerinde bakıldığında “Makilik-Fundalık-Çalılık Alan” ve “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi - Turizm Merkezi” olarak işaretlenmiş alanlarda yer alıyor. Proje sahasının 1 emsal ve 4 kata (15 metre) yapılaşma izni mevcut. 

Maia Perla isimli otel projesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Projenin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Maia Perla bir otel projesi değil, lüks bir rezidans projesi olarak belirtildi.  Bakanlığın ilan etmiş olduğu proje tanıtım dosyası ile internet sitesi üzerinde adres bilgileri ve görseller de eşleşiyor. 

Proje çerçevesinde yapılacak bir oda ve bir banyodan oluşan 70 metrekarelik odalar satışa sunuldu. Yine proje sahasının sahibi Kadir Turgut’a ait Turgut Gayrimenkul isimli internet sayfasında söz konusu projedeki bir odanın 200 bin Euro’dan satışa çıkarıldığı görüldü. Bir odanın güncel kur üzerinden fiyatı 7,4 milyon Türk Lirası'na denk oluyor. 

Odaların tamamı satışa çıkarılırsa elde edilecek miktarın da 1,3 milyar TL olduğu belirlendi. Bu rakama, proje çerçevesinde yapılacak olan hamam, sauna, kuaför, bar, restoran, spor alanları gibi diğer ticari birimler dahil edilmedi. 

Otel olarak ÇED süreci başlatılan Kuşadası ndaki Maia Perla da odalar 200 bin Euro ya satışa sunuldu!

153 dairelik geniş bir yaşam alanı sunan projede Açık yüzme havuzu, masaj alanları, tam donanımlı fitness salonu, tenis kortu ve resepsiyon hizmetleri bulunuyor. 

Hali hazırdaki imar planlarına göre söz konusu parselde bir konut projesinin inşa edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekildi. Söz konusu yapı için de belediyeden ruhsat alınmasının mümkün olmadığı ifade edildi. Şirketin ayrıca turizm yatırım belgesinin olduğu da gündeme gelirken, akıllara ‘Otelden bozma rezidans mı yapılacak?’ sorusu geldi. 

Tüm miras sahiplerini ilgilendiriyor! Mirasta saklı pay nedir? Saklı pay nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul uzmanından arsa yatırımı yapmak isteyenler için lokasyon önerisi! Burası aradığınız yer olabilir....

Hangi yapılar ruhsatsız inşa edilebilir? Evinde değişiklik yapmak isteyenler dikkat!


 


Geri Dön