02 / 05 / 2024

Otel ve tesislere sıfır vergi kolaylığı geliyor! 2025'e kadar uzatılacak!

Otel ve tesislere sıfır vergi kolaylığı geliyor! 2025'e kadar uzatılacak!

Meclis’teki kanun teklifiyle koskoca otel ve tesislere "sıfır vergi" kolaylığı sağlanacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



6 Aralık 2012'de yürürlüğe giren 6360 sayılı Kanun’un[1] Geçici 1’inci maddesinin 15’inci fıkrası ile köyden mahalleye dönüşen yerlerden alınması gereken emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının 31 Aralık 2022 tarihine kadar alınmamasına hükmedildi. Bu kapsamda, öyden mahalleye dönüşen yerlerden bazı vergi, harç ve katılma payları alınmamaya başladı. 

Alınmayacak vergi ve harçlar; emlak vergisi, eğlence vergisi, haberleşme vergisi, elektrik ve hava gazı tüketim vergisi, yangın sigortası vergisi, çevre temizlik vergisi, işgal harcı, tatil günlerinde çalışma ruhsatı harcı, kaynak suları harcı, tellallık harcı, hayvan kesimi muayene ve denetleme harcı, ölçü ve tartı aletleri muayene harcı, bina inşaat harcı, kayıt ve suret harcı, altyapı kazı izin harcı, imar ile ilgili harçlar, işyeri açma izin harcı, muayene, ruhsat ve rapor harcı, sağlık belgesi harcı ve harcamalara katılma payları olarak belirlendi. 

Otel ve tesislere sıfır vergi kolaylığı geliyor! 2025 e kadar uzatılacak! 

Bu günlerde sıklıkla konuşulan ve Meclis’e sunulan vergi af yasası olarak bilinen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin 22’nci maddesinde 31 Aralık 2022 tarihinde sona eren vergisel kolaylıkların sürdürülmesi ve 31 Aralık 2025 tarihine kadar uzatılması önerildi. 

T24 köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde otel ve tesislere "sıfır vergi" kolaylığı sağlanmasını kaleme aldı. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön