29 / 04 / 2024

Oteller dolunca tatilciler kiralık villalara akın etti

Oteller dolunca tatilciler kiralık villalara akın etti

Oteller dolunca tatilciler, günlük fiyatı 200 ile 600 lira arasında değişen müstakil havuzlu kiralık villalara yöneldi



Makul fiyatlı oteller bu yıl erken doluluğa ulaşınca, birlikte tatil yapmaya karar veren gruplar Ege ve Akdeniz'de günlük fiyatı 200 ile 600 lira arasında değişen müstakil havuzlu kiralık villalara yöneldi

Turizmde kriz öncesi rekor yılını yakalamaya soyunan Türkiye'de fiyatı makul ekonomik otellerin erken doluluğa ulaşması, tatil yapmak isteyenleri alternatif seçeneklere yöneltti. Bu kapsamda günlüğü 200 liradan başlayan fiyatlarla kiralık olarak bekleyen villalar yerli - yabancı çok kişilik tatilci gruplar tarafından tercih edilmeye başlandı. Internet üzerinden villa kiralayan şirketlerin temsilcileri ekonomik kriz nedeniyle tatil bölgelerinde ev sahiplerince kullanılmayan villaların sayısının artmasıyla, villa turizminin daha popüler olduğunu söylediler.
Oturmaya temiz olarak hazırlanan villalarda su, elektrik, tüpgaz ve bahçe bakım masrafları fiyata dahil durumda bulunuyor. Toplam ücretin yüzde 25'iinternette 'villadatatil.com' adresli sitede hizmet veren Meavilla şirketinin ortag] Serdar Sivritepe, "8-9 kişilik aileler ve kendi aralarından iyi anlaşan gruplar villa kiralama yöntemiyle tatik geliyorlar" diye konuştu.

Öte yandan villa turizminde özellikle havuzu çevre tarafından görünmeyen villaların yoğun talep gördüğünü belirten 'tatilvillam.com' internet sitesinin sahibi Baransel Grup'un Başkanı İzzet Kara ise "Bu özelliğiyle Türk aile yapısına da daha uygun durumda" diye konuştu.
Kara, ingilizlerin yanı sı bu yıl Rusya'da açtık acente ile Rus turistler verecekelrini sözlerine ekledi.

Mersin Taksim International satışa çıkarıldı
Vakıfbank, Mersin'de bulunan Taksim International Mersin Otel'i (eski Mersin Merit Otel) satışa çıkardı. Buna göre Mersin'in Akdeniz ilçesi Mahmudiye Mahallesi Kuva-i Milliye Caddesi numara 107 adresinde bulunan ve 1 parselde kayıtlı, 81 adet bağımsız bölümlü 22 bin 556 metrekare kapalı alanlı, eski Mersin Merit Oteli'i, 21 milyon lira peşin bedel üzerinden satılacak, ihalede ilk teklif alma toplantısı 10 Temmuz 2010 tarihinde mesai bitimine kadar olacak. Daha sonra müteakip teklifler her ayın 10'u, 20'si ve 30'una kadar verilecek ve teklifler belirtilen tarihlerden sonra açılarak değerlendirmeye alınacak. Söz konusu ihalede teklifler kapalı zarf usulü ile verilecek. Peşin alımlarda herhangi bir indirim yapılmayacak.

Lüksü de var ekonomiği de
Yüksek sezon fiyatları günlük olarak 200 ile 600 lira arasında olan villalarda bu rakam lokasyon, kalite, büyüklük ve içinde bulunan eşyalar gibi barındırdığı özelliklerine göre değişiyor. Tatil fiyatının yüzde 25'i ise kapora veriliyor. Her villanın en az 6 yatağı bulunuyor. Buradan bakılınca yüksek sezonda 5 yıldızlı bir otelde bir kişinin yapacağı tatil fiyatına, neredeyse bütün aile tatil yapabiliyor.
Habertürk-Ünsal Ereke


Geri Dön