27 / 04 / 2024

Oteller yüzde 25 indirime gitti!

Oteller yüzde 25 indirime gitti!

Bayram sonrası otellerde doluluk oranlarının yüzde 50’lere gerilemesi nedeniyle 5 yıldızlı ve üzeri lüks otellerde işten çıkarmalar başladı. Bazı oteller ise fiyatlarda yüzde 25 indirime gitti.



Turizm sektöründe işten çıkarmalar sorunu yaşanıyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizmde bayram sonrası beklenen hareketlilik olmaması nedeniyle 5 yıldız ve üzeri lüks otellerde işten çıkarmaların başladığı belirtiliyor.

Sözcü Gazetesi’nden Yaşar Anter’in haberine göre, bölgede İlçede lüks otel sayısının artması, pansiyon ve motellerin butik otele dönüştürülüp fiyat artışına gitmesinin, sektörü olumsuz yönde etkiledi.

Oteller yüzde 25 indirime gitti!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde otellerde doluluk oranları yüzde 100’ü buldu. Bayram tatili sonrasında ise aynı doluluk oranlarının yakalanamaması nedeniyle lüks otellerin personel çıkarmaya başladığı ileri sürülüyor. Bayram tatilinin ardından otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 50’lere gerilediği belirtiliyor.

Profesyonel Otel işletmecisi Hüseyin Softa, iç ve dış turizmde müşteri sıkıntısını yaşandığını dile getiriyor. Sezon itibariyle içinde bulunduğumuz zaman diliminin en hareketli zamanlar olması gerektiğinin altını çizen Softa, bu aylarda doluluk oranlarının yüzde 95 olması gerektiğini ancak mevcut tablonun tam tersine gittiğini söyledi. Softa, otel doluluk oranlarının yüzde 50'lere kadar gerilediğini kaydederek bu oranların sektörü üzdüğünü ifade etti.


Geri Dön