09 / 05 / 2024

Oteller yüzde 25 indirime gitti!

Oteller yüzde 25 indirime gitti!

Bayram sonrası otellerde doluluk oranlarının yüzde 50’lere gerilemesi nedeniyle 5 yıldızlı ve üzeri lüks otellerde işten çıkarmalar başladı. Bazı oteller ise fiyatlarda yüzde 25 indirime gitti.



GÜVEN KAYBI OLUŞTU

Hüseyin Softa, hem deprem hem de seçimin etkisiyle bir güvensizlik ortamı oluştuğunu belirtirken, depremin etkisiyle yurt dışına deprem etkisiyle satışların olmadığını, arkasından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de güven kaybına yol açtığını savundu.

Yabancı turistler açısından Türkiye’nin az tercih edilir ülkeler arasına girdiğini ileri süren Softa, Rusya ve Ukrayna savaşının da turizm sektörünü ciddi bir şekilde etkilediğini ileri sürdü.

DEPREM ŞOKU

Rezervasyonların yaşanmaya başladığı dönemde depremin meydana geldiğini hatırlatan Dünyanın En Güzel Koyları Derneği'nin Genel Sekreteri Galip Gür ise Kahramanmaraş deprem felaketinin ardından yapılan seçimlerin de belirsizlik ortamı ve ani fiyat artışlarının sektörü olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Sektörde doluluk oranlarının düşmesi nedeniyle işten çıkarmaların başladığını ancak bunun büyük oranlarda olmadığının altını çizen Gür, beklenen doluluk oranlarını yakalayamadıklarını söyledi. Gür, beklenen doluluk oranlarının gerçekleşmemesi yüzünden fiyatlarda yüzde 25 oranında otellerin indirim yapmaya başladığına dikkat çekti.

Gür, sadece otellerin değil her yerin pahalı olduğuna işaret ederken, son zamlardan sonra ulaşım maliyetinin de tatilciler için büyük sorun haline dönüştüğünü ifade etti. Avrupa’da uçak bilet fiyatlaının el yaktığını, bu yüzden Avrupalı turistlerin tren ya da karayolu ile gidebileceği yerleri tercih ettiğini söyleyen Gür, turizm sektörünün de ülkenin ekonomik durumuna göre turizmde pozisyon almaya çalıştıklarının altını çizdi.


Geri Dön