30 / 04 / 2024

Otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'lere yükseldi!

Otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'lere yükseldi!

Antalya kıyılarında 5 yıldızlı oteller, sezon sonuna denk gelen Kurban Bayramı'nda yabancı turistlerin yanı sıra yurt içinden gelen yoğun talep nedeniyle neredeyse tam kapasite doluluğa ulaştı...



Bu yıl Kurban Bayramı'nın tatilcilere 9 günlük tatil fırsatı sunması, erken rezervasyon ve 5 yıldızlı otellerin ünlü sanatçıların yer alacağı konser programları hazırlamasının da etkisiyle, başta  İstanbul  ve Ankara'dan tatilciler sahillere akın edecek. Yurtiçinde Akdeniz ve Ege sahillerine 500 bine yakın rezervasyon talebi yapılırken, bayram için yurtdışını tercih edenlerin sayısı da 200 bini buldu.


Antalya kıyılarında 5 yıldızlı oteller, sezon sonuna denk gelen Kurban Bayramı'nda yabancı turistlerin yanı sıra yurt içinden gelen yoğun talep nedeniyle neredeyse tam kapasite doluluğa ulaştı.


HEM TATİL HEM ZİYARET


Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle tatilciler, genellikle ikili plan yapıyor. 9 günlük tatili ikiye bölen tatilciler, yarısını bayramlaşma ve akraba ziyaretlerine, diğer yarısını da sahillere ayırıyor.


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayramda Antalya başta olmak üzere yüksek yurtiçi talebiyle tüm kıyılarda doluluk yaşanacağını söyledi.


Otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'lere yükseldiğini belirten Osman Ayık, "Bazı otellerin bayram için hazırlanan özel programlarıyla birlikte iç pazardan yoğun bir talep oluştu. Sezonun son tatil fırsatı olması nedeniyle de sahillere akın edecek tatilciler için, her alım gücüne yönelik fiyatlar makul düzeyde. Her kesimin kıyıda alabileceği bir ürün var" dedi.


İÇ PAZARDAN YOĞUN TALEP


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Kurban Bayramı'nın geçen yıl olduğu gibi 9 gün tatil imkanı sunmasıyla, Antalya ve diğer sahil kentlerine iç pazardan yoğun bir talep geldiğini söyledi.



Bugün




Geri Dön