06 / 05 / 2024

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne Mimar Kadir Özkan desteği

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne Mimar Kadir Özkan desteği

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin 125 bin TL maliyetli tip projesini mimar Kadir Özkan üstlendi



Isparta'da Sağlık Meslek Lisesi'nin eski binasında kurulan ancak onarım eksikliği nedeniyle tam kapasitede hizmet verilemeyen Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin 125 bin TL maliyetli tip projesini mimar Kadir Özkan üstlendi. Vali Ali Haydar Öner, makamında düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, bazı insanların dünyaya şanssız geldiğini, onların şanssızlığının sosyal devlet ilkesi içinde aşılması gerektiğini söyledi.
Otistik çocuklar için yeniden yapılanma sürecinde olduklarını belirten Vali Öner, mimar Kadir Özkan'ın da bu yapılanmaya destekte bulunduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da Isparta'da önemli bir eksikliğin bu projeyle giderileceğini ifade etti.
Öğrenci mevcudunun 20 olduğunu belirten Yılmaz, yeni açılan merkezin bakım ve onarımdan geçirilmesi gerektiğini, bunun için de 125 bin TL artı KDVşeklinde bir maliyet çıktığını söyledi.  Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi mimar Kadir Özkan da ata geleneğini bu tür hayır konuları vesilesiyle sürdürmeye çalışacağını kaydederek, "Bu bizim ailemizden gelen bir gelenek. Otistik veya engelli çocuklara okul yaptırma konusunda ailece özveriliyiz. Atadan gelen bu geleneği devam ettirmek istiyoruz. Bu da bize nasip olacak inşallah. En kısa sürede yapıp hizmete sunmak istiyoruz" diye konuştu.
AA

Geri Dön