02 / 05 / 2024

Oto galeriler şehir dışına çıkarılacak

Oto galeriler şehir dışına çıkarılacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ikinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınması ve usulsüz otopark konularında valileri uyardı...



İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sakarya'da toplanan 81 ilin vali ve özel idare müdürleri-ne 2. el oto galerilerinin şehir dışaına çıkarılması talimatı verdi. Usulsüz otopark konusunda uyarılarda bulunan Bakan Atalay, şehirlerin yaşadığı sorunların çözülmesi konularının takipçisi olacaklarını vurguladı. 

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 81 ilin vali ve il özel idare başkanlarının katıldığı Vilayetler Hizmet Birliği Tanışma ve Temel Konularında Bilgi Paylaşımı Semineri'nde konuşan Atalay, valileri şehir merkezinde bulunan ikinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınması konusunda bir kez daha uyardı. Atalay, galerilerin bir yandan çirkin bir görüntü oluşturduğunu, diğer yandan can güvenliği konusunda sıkıntı meydana getirdiğini belirtti ve "Biz bu konuyla ilgili bir genelge yayınladık. Bazı illerimiz mesafe aldı. Bazı illerimiz alamadı. 20 ilde otogaleriler şehir dışına çıkarıldı. 57 ilde çalışma sürüyor. Bu konuda mesafe alamamış illeri uyarıyorum. Bu belediyelerin de işi ama, ben valileri sorumlu tutuyorum. Lütfen bu konuya bütün iller eğilsin. Bu konu belediye başkanlarının performans değerlendirmelerinde etkili olacak." dedi.

Ruhsatsız, gelişigüzel açılan otoparklar konusunda da uyarıda bulunan Atalay, şehirlerde gelişigüzel otoparklar oluşturulduğunu, araçlarını park eden sürücülerden zorla ücret alındığını hatırlattı. Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Ücret vermeyen vatandaşların araçlarına zarar verildiğini üzülerek tespit ediyoruz. Biz yaklaşık 2 hafta önce bir genelge yayınladık. Bütün il ve ilçelerimizde bu sorunun çözülmesini istedik. Kanunda açık ve kapalı otaparkların işletilmesi, açılması konusunda belediyeler yetkilendirilmiştir. Bu açıdan belediyeler görev ve yetkilerini tam olarak yerine getirmeli. Mevzuata aykırı açılan otoparklar kapatılmalı, buraları işleten ve işlettirenler hakkında idari işlemler yapılmalıdır. Bakanlığımız bu işi de takip ediyor. Yetkili kişilerin konunun takipçisi olmasını bekliyoruz."
Duran Savaş/Zaman


Geri Dön