27 / 04 / 2024

Otomatik talimatla fatura ödeyenler dikkat! Bankalardan güncelleme geldi! 500 TL fazla ödeme yapacaksınız....

Otomatik talimatla fatura ödeyenler dikkat! Bankalardan güncelleme geldi! 500 TL fazla ödeme yapacaksınız....

Bankalar faturalar için otomomatik ödeme talimatında güncellemeye gitti. Tüm faturalar için alınacak faiz tutarı 500 liraya kadar yükselebilir...



Kredi kartı ile otomatik fatura talimatı veren vatadaşlar şubat ayı ile birlikte ödedikleri faizlere tepki gösteröeye başladı. Vatandaşlar, 500 liraya kadar  faiz ödeyebilecek. 

BANKALARDAN AÇIKLAMA GELDİ

Ekonomi Gazetesi’nde yer alan habere göre, bu durum kış aylarında yüklü gelen faturalarda vatandaşın otomatik ödeme talimatıyla yaptığı fatura tahsilatlarına karşılık ödediği miktarı da oldukça arttırdı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun verilerine göre de bankaların komisyon gelirleri yılın ilk ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 158 güçlü bir artış gösterdi.

Otomatik talimatla fatura ödeyenler dikkat! Bankalardan güncelleme geldi! 500 TL fazla ödeme yapacaksınız....

500 TL FAİZ ÖDEYEBİLİRSİNİZ

Güncel fatura ödemelerinde vergiler dahil olduğunda 953 liralık faturaya 42.31 lira, 118 liralık faturaya da 5.23 lira işlem faizi işletildiği ortaya çıkıyor. Tüm ailenin faturaları otomatik ödeme talimatına verildiğinde ise kaynakların verdiği bilgiye göre aylık 400-500 liralık faiz ücretleri ile karşı karşıya kalınıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ocak ayına ilişkin bankacılık sektörü verilerine göre yıllık bazda sektörün karı, kredi karşılıklarındaki yüzde 66.4 yıllık artış ve 11.7 milyar TL seviyesinde yüksek ticari zararın etkisiyle yüzde 18.6 geriledi.

Böylelikle sektör karı 2021 Mayıs ayından beri ilk kez yıllık bazda düştü.
Ücret ve komisyon gelirlerinde yıllık artış yüzde 158,1 seviyesinde oldukça kuvvetli gerçekleşirken faaliyet giderlerindeki yüzde 83 artışın üzerinde oldu. Ocak 2024’de gerçekleşen 11.7 milyar TL ticari zarar karlılığı önemli ölçüde baskılarken Ocak 2023’de bankalar 10.7 milyar TL ticari kar elde etmişti.

Yıllık bazda en sert kar daralması yüzde 68,2 ile kamu mevduat bankalarında yaşandı. Özel mevduat bankalarında yıllık bazda kar daralması yüzde 50,4 olurken yabancı mevduat bankaları yıllık bazda yüzde 14,4 kar artışı ile öne çıktı.

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Geri Dön