23 / 07 / 2024

Otomobil fiyatları fırladı! Yüzde 40 zam 

Otomobil fiyatları fırladı! Yüzde 40 zam 

Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ramazan Bayramına günler kala ikinci el otomobil piyasası ısındı. Araba fiyatlarına gelen zam oranı yüzde 40'ı geçti. İşte tüm detaylar...




‘EN BÜYÜK MAĞDURİYET KİLOMETRE OYUNU’

Bu noktada karşılaştığımız en büyük mağduriyetlerden biri de kilometre ile oynanması. Genellikle yüksek kilometreli araçlar alınıp önce kadranda, sonrasında kilometre bilgisini verecek beyin, şanzıman gibi diğer noktalarında elektronik ortamda kilometreler düşürülebiliyor.

‘TSE ONAYLI EKSPER MERKEZLERİNDE KONTROL EDİLMELİ’

Vatandaşlarımızın bu ve benzeri ciddi mağduriyetleri yaşamaması için yapmaları gereken almak istedikleri araçları mutlaka yetki belgesi ile yetkilendirilmiş güvenilir otomobil satıcılarından almaları ve satın alma işleminden önce TSE onaylı eksper merkezlerinde kontrol ettirerek, internet ortamı üzerinde kilometre kontrolü yapmalarıdır.

‘GEÇMİŞ BAKIM TARİHLER SORGULANMALI’

Hatta otomobilin yetkili servislerine de geçmiş bakım ve tarihleri sorularak bu bilgiler sağlamlaştırılabilir.

Kilometre düşürülen araçların deformasyonunu gizlemek için direksiyon, ön konsol gibi bazı yerleri baştan kaplanabiliyor ya da onarılabiliyor. Bu işlemler kötü kullanmadan kaynaklı oluşan deformeleri gizleme amaçlı olabileceği gibi kilometre düşürme işlemini gizlemek için de olabiliyor.


Geri Dön