18 / 05 / 2024

Otomobil fiyatları fırladı! Yüzde 40 zam 

Otomobil fiyatları fırladı! Yüzde 40 zam 

Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ramazan Bayramına günler kala ikinci el otomobil piyasası ısındı. Araba fiyatlarına gelen zam oranı yüzde 40'ı geçti. İşte tüm detaylar...



‘EKSPER KONTROLÜNDE RAHATLIKLA FARK EDİLEBİLİYOR’

Ancak bu işlemler eksper kontrolünde rahatlıkla fark edildiğinden yapılan işlem art niyetli ise alıcıda farkındalık yaratıyor. Böylesi durumlar fark edildiğinde alıcının daha detaylı sorgulamalar yapması, mağduriyetlerin önüne geçilmesi açısından oldukça önemlidir.

Aracı satın alan kişi kilometre düşürmeyi fark ederse nasıl bir yol izlemeli?

'7 YILA KADAR HAPİS İTEMİ İLE DAVA AÇILABİLİYOR’

Söz konusu otomobilin kilometresinin düşürüldüğü tespit edildiği takdirde satıcıya 7 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılabiliyor.

‘VATANDAŞLAR VAKİT KAYBETMEDEN YARGIYA BAŞVURSUN’

Yapılan tüm kontrollere rağmen satış öncesi kilometre düşürülme işlemi tespit edilememiş ve sonrasında fark edilmişse, vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden yargıya başvurmaları gerekmektedir.

Satış öncesinde bu durum fark edilmişse, başka mağduriyetlerin yaşanmasını önlemek için bu aracın resmi makamlara bildirilmesi ve aracın satışa sunulduğu ilan sitesine konu hakkında bilgilendirme yapılması doğru olacaktır.”


Geri Dön