18 / 05 / 2024

Otomobil fiyatlarından sonra kasko fiyatları da uçtu! Zam fırtınası devam edecek! İşte 2022 kasko fiyat listesi...

Otomobil fiyatlarından sonra kasko fiyatları da uçtu! Zam fırtınası devam edecek! İşte 2022 kasko fiyat listesi...

Araç sahiplerinin şikayet ettiği kasko fiyatlarındaki artış devam ediyor. Konunun uzmanı fiyatların gelecek senelerde daha çok artacağını belirtti. İşte detaylar...



Otomobil fiyatlarından sonra kasko fiyatları da uçtu! Zam fırtınası devam edecek! İşte 2022 kasko fiyat listesi...

OdaTv'ye konuşan Erol Şahin, söz konusu olaya ilişkin "tamamen enflasyonla karşılaştırılması gerekiyor. Ülkemizde enflasyon resmi olarak yüzde 80. Diğer kanallardan hesaplandığında ise yüzde 160'ın üzerinde. Maliyetlerin de arttığını göz ardı etmememiz gerekiyor. Bugün bir aracın ön tamponunun fiyatı 10 TL'iken 40 TL olmuş. Kasko ve sigortaya ulaşım zorlaşmış oldu" değerlendirmesini yaptı.

"VATANDAŞIN GÜCÜ BUNA YETMİYOR"

Vatandaşın zorlandığına dikkat çeken Şahin, "Ağustos ayının başında sigorta rakamlarının artışıyla ilgili yönetmelik yayınlandı. Bu rakamlara göre 1 Eylül itibariyle yüzde 20 artacak sigorta fiyatları. Akabinde her ay yüzde 4 küsürlük bir artışla devam edecek. Yıllık artışın yüzde yüzün üzerinde geçmesi bekleniyordu. Trafik sigortası zorunlu. Vatandaş bunu yaptıramıyor. Zorunlu olmasına rağmen. Vatandaşın buna gücü yetmiyor diye ifade ederek, "Diğer taraftan kasko herkesin şikayet ettiği. Bizim ülkemizde vatandaş kredi dönemini bitirdikten sonra, 3 yaş dönemini geçtikten sonra kasko yaptırmayı bırakıyor" dedi.

100 ARAÇTAN 20 TANESİ SİGORTASIZ

Sigortasız araçlar için "Ülkemizde 25 milyon araç kullanıcısı varken kasko yaptıran oranı 4 milyon" diyen Şahin, "Yollarımızda gezen 100 aracın 20 tanesinin trafik sigortası yok. Bu ilginç ve acı durum" diye belirtti.

GELECEK YIL İKİ KAT ARTABİLİR

Söz konusu fiyatların gelecek yıllarda daha çok artacağını ifade eden Şahin, "Alım gücü bu kadar düşmüşken, maaşlar artmış gibi gözükse de enflasyon karşısında yok oldu. Enflasyon bu boyutta olduğu sürece her geçen gün daha da artacak. Gelecek yıl bu rakamlar belki iki katına çıkacak." dedi.

Şahin sözlerinindevamında ise şunları belirtti "2021'in başında sigortasız araç sayısı yüzde 10'du. Bugün ise yüzde 20'yi bulmuş durumda. Sigorta fiyatlarındaki artış ve kaskodaki artış vatandaşın gücünün yetmeyeceğini görüyoruz. Yüzde 20'lik oran yüzde 30'a çıkabilir ve çok kritik. Her beş araçtan birinin sigortası yok.

6 ayın rakamlarına bakarsak otomobilde artış yüzde 122. Araç tipine göre de değişir. Sigorta da rakamlar yüzde yüzde dayanmış durumda. Durum iç açıcı değil gelecek için de."  

TMO'dan çılgın ucuzluk! Duyan poşetini alıp TMO'ya gidecek! İşte 23 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı! Zincir marketler bombayı patlattı! Hemen 23 Ağustos 2022 fiyat listesine bakın...

Tarım Kredi'nin 23 Ağustos aktüel ürünler kataloğu belli oldu! Bu dev indirim kaçmaz! 23 Ağustos 2022 fiyat listesi...


Geri Dön