29 / 04 / 2024

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Otomobil sektörü 2022 yılına durgun bir giriş yaptı. Taşıt kredilerinde faizlerin yükselmesi ve BDDK'nın getirdiği kısıtlamalar otomotiv sektörünü zorlamaya başladı.



Ocakta kayıp yüzde 20’yi aşacak

Sektör yetkilileri, Ocak ayı otomobil ve hafif ticari araç satış tahminlerini paylaştı. Sektör temsilcileri, ilk iki hafta durağan olan showroom ve telefon trafiğinin geçen hafta aktif hale geldiğini söyledi. Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, "Döviz kurlarında bir süredir ciddi dalgalanmaların olmaması ile 2022 modellerinin en az yüzde 10-15 artışla geleceği gerçeği ve bir beklenti yok. ÖTV tabanlarındaki artışın araç ihtiyacı olanlar harekete geçti.Özellikle 2021 model ve görece ucuz arabalara ilgi var” dedi. Sektör temsilcileri, Ocak ayında otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 30-35 bin adet civarında olacağını tahmin ediyor.Geçen yılın aynı döneminde satışlar yaklaşık 44 bin adet olarak gerçekleşti.

Otomotiv üretimi duracak mı? Araba alacaklar dikkat!

Avrupa'da araba satışları 2021'de geriledi!

Araba almak isteyenler dikkat! Fiyatlar yüksekten uçacak!

Döviz kurlarında son durum! Dolar bugün kaç lira?

Nefesler kesildi: Altın fiyatlarının seyri değişecek!

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön