03 / 05 / 2024

Otomobilde kampanyalara ek indirim dönemi resmen başladı! Ne zamana kadar devam edecek?

Otomobilde kampanyalara ek indirim dönemi resmen başladı! Ne zamana kadar devam edecek?

Araç piyasasında meydana gelen fiyat hareketliliği resmen söndü. Sıfır ve ikinci el araç piyasasında fiyat düşüşleri yaşanıyor. Peki, araç piyasasındaki son durum ne? İşte detaylar...



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz günlerde, "Aldığımız kararla ciddi oranda bir rahatlama sağlandı. Oto piyasasında bir yandan ikinci el satışlarda bir yandan sıfır araba satışlarında bolluk meydana geldi. Fiyatlarda yüzde 15’e kadar düşüşler var” değerlendirmelerinde bulunmuştu.  Peki, araç piyasasındaki son durum ne? İşte detaylar...

Milliyet'in haberine göre, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geride bıraktığımız yaz başına kadar araç piyasasında talep oldukça yüksekti. Kamuoyunun da artık tüm ayrıntılarına hakim olduğu üzere pandemi şartlarında talep sağlıksız şekilde yükselmiş ve bu nedenle sıfır otomobil üretiminin son derece limitli olması yüzünden otomobil piyasası yatırım ve kayıt dışı ticaret alanına dönüşmüştü.

Otomobilde kampanyalara ek indirim dönemi resmen başladı! Ne zamana kadar devam edecek?

Piyasa dengelerine büyük zararlar veren uygulamaların yanında, fiyatların olağanüstü arttığı bir süreç yaşadık. Tüm bu olumsuzlukların sona erdirilmesi ve fiyatlardaki bu balonu söndürmek için Ticaret Bakanlığı’mız çok önemli bazı adımlar attı.

Bu yıl üretimin artması araç stoğunu bollaştırırken, Ticaret Bakanlığı’mızın attığı adımlar kayıt dışı ticaret maksatlı araç alanları engelleyerek reel tüketicinin önünü açtı.”

SIFIRDA YÜZDE 15 İNDİRİM!

“Bunun yanı sıra, araçların sıfır fiyatından yüksek rakamlara ilan sitelerinde paylaşılamaması ve bireysel kullanıcıların da denetimler çerçevesine alınarak, 6 ay ve 6 bin km doldurmamış 3 taneden fazla aracın satışının noterlikte engellenmesi gibi adımlar, fiyatlardaki balonu söndürdüğü gibi piyasa dengesi bakımından oluşan negatif ortamı da ortadan kaldırmış oldu. Bugün geldiğimiz noktada sıfır araçlarda yüzde 10-20 indirimler yapılırken, ikinci el araçlarda da buna paralel bir şekilde fiyat düşüşleri görmekteyiz.”

İNDİRİMLER DEVAM EDECEK Mİ?

“Negatif şartlarda artan ve piyasa dengelerini bozan talebin düşmesi, üretimin artması ve geçmişte olan yüksek talebe istinaden, önceki aylarda fabrikalardan sipariş edilen otomobillerin stoğa girmesiyle sıfır otomobilde bollaşma söz konusu.”

Otomobilde kampanyalara ek indirim dönemi resmen başladı! Ne zamana kadar devam edecek?

‘KAMPANYALARA EK İNDİRİMLER BAŞLADI’

“Bu doğrultuda, yaz sonuna doğru tüm otomobil üreticileri takas desteği ve kendi bünyelerinde uygun faiz oranları ile kampanyalar sunmaya başlamıştı. Yıl sonu nedeniyle stok eritmek ve ayrıca, var olan düşük talep nedeniyle kampanyalara ilaveten fiyat indirimleri yapılmaya başlandı.”

‘YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK’

“Son birkaç haftada bazı markalar yüzde 15 - %20 bandında indirim kampanyalarını açıkladı. Diğer taraftan, pek çok farklı markaya ait bayi, müşterilerine kampanyalı satış fiyatlarının da altında rakamlar sunuyor. Kampanyalar yıl sonuna kadar sürecektir. 2024 model otomobiller sipariş edilip yılın ilk aylarında stoğa girmesi halinde, 2023 model otomobillere ilişkin kampanyalar Ocak/Şubat 2024 döneminde de sürerek, kampanyaların dozajı bu süreçte bir miktar daha artabilir.”

Yeni asgari ücrette heyecan dorukta! Ocak 2024’te asgari ücret ne kadar olacak? İşte masadaki rakamlar...

İŞKUR’dan 81 ilde personel alımı! Binlerce personel alınacak! Temizlik personeli, satış danışmanı, garson, dikişçi...

Aile Bakanlığı'ndan aile başına geri ödemesiz en düşük 35 bin TL yardım! Başvuru şartları peş peşe belli oldu!

 


Geri Dön