06 / 05 / 2024

Otomobili olanlar dikkat: Yeni zam kapıda! Trafik sigortasına Eylül zammı geliyor

Otomobili olanlar dikkat: Yeni zam kapıda! Trafik sigortasına Eylül zammı geliyor

Aylık ortalama yüzde 1-1,5 zam yapılan, sonra da 2,25’e yükseltilen trafik sigortası primlerine yapılan artış oranı Eylülden itibaren yüzde 4,75’e çıkıyor. Basamak basamak sigorta primlerinin ücreti ne olacak?



EYLÜL TARİFESİNİN DETAYLARI

Sigorta primleri 7 basamakta belirleniyor. İlk kez trafik sigortası yaptıranlar 4. basamaktan başlıyor. Hasarsızlık indirimi tarifeleri de 4. basamak baz alınarak belirleniyor.

İstanbul’da otomobiller için 4. basamak için en yüksek sigorta primi ağustos ayında 3.149 TL olarak uygulanıyor. Eğer hasarsızlık artırımında değişiklik yapılmasaydı eylül itibarıyla primler yüzde 2.25 oranında artacak ve 3.220 TL olacaktı. Uzun süredir kazası olmayan ve en yüksek hasarsızlık indiriminden yararlanan bir sürücünün sigorta primi ise azami 1.771 TL olarak kalacaktı.

Ancak, yeni zamlarla birlikte eylül ayında 4. basamak tarifesi 3.958 TL’ye çıkacak. Hasarsızlık indiriminin de aşağı çekilmesi nedeniyle kaza yapmamış sürücülerin primi daha yüksek oranda artacak.

En yüksek hasarsızlık indiriminden yararlananların yani 7. Basamakta yer alanların tarifesi 2.296 TL’ye çıkacak.

Daha önceki dönemlerin aksine hasar nedeniyle prim artırımlarının aşağı çekilmesi ile kaza yapan sürücülerin prim maliyetini düşürecek. Yeni düzenleme ile birinci basamakta azami prim 9.301 TL tutarında olacak.

2017’den bu yana aylık yüzde 1 olan prim artış oranı bu yıl şubat ayında yüzde 1.5’e yükseltilmiş, sonra da mayıs ayında tekrar yüzde 2.25’e yükseltilmişti. Tüm bunların yanında bir de şubat ayında yüzde 20, haziran ayında da yüzde 25 oranında ara zam yapılmıştı.

İşte tarifenin ayrıntıları...


Geri Dön