08 / 05 / 2024

Otomobillerde yeni dönem! Yeni nesil güvenlik sistemlerinde düzenleme!

Otomobillerde yeni dönem! Yeni nesil güvenlik sistemlerinde düzenleme!

İmal edilecek olan araçların yüksek güvenlik ve düşük emisyon seyirlerinde olması ve aynı zamanda kara yollarındaki can ve mal güvenliğinin yükseltilmesi ile birlikte daha çevreci araçların kullanımının olabilmesi için yeni nesil güvenlik sistemleri ile ilgili düzenleme yapıldı. İşte detaylar…



Araçlarda Acil Durum Şeritte Tutma Sistemi, Alkol Kilidi Kurulum Ön Hazırlığı, Sürücü Dalgınlık ve Dikkat Uyarı Sistemi zorunluluğu ile ilgili mevzuat kapsamında M1 (Otomobil), M2 (Minibüs), M3 (Otobüs), N1 (Hafif ticari), N2 (Kamyonet), N3 (Kamyon) ayrımlarına göre yürürlüğe gireceği tarihler, AB ile eş zamanlı bir şekilde yeni imal edilecek araç, aksam ya da ayrı teknik üniteler için 7 Temmuz 2024 tarihi belirlendi.

Uygulama tarihleri itibarı ile birlikte yeni imal edilecek ilgili olan kategorideki araçlarda belirtilmiş olan sistemler için zorunluluk getirilerek piyasaya arz edilecek olan araçlarda can ve mal güvenliğinin korunması açısından geliştirmede bulunuldu.

Tüm bunların yanı sıra araçların teknik dokümantasyonunu içeren ve gümrük, satış ve tescil adımlarında aracın kimlik kartı olarak kullanılan uygunluk belgesi de formatları yeni nesil araçlara göre güncellendi.

Otomobillerde yeni dönem! Yeni nesil güvenlik sistemlerinde düzenleme!

Gençlerin telefonu OPPO A96 tekno marketlerde! 26 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye, konut sektöründeki yeni yatırımlarla büyümeye devam edecek!

TOKİ konut arsalarında 10 yıl faizsiz taksit! Bakan Kurum açıkladı!


Geri Dön