12 / 10 / 2024

Otomotiv satışlarına yeni dönem başlıyor! Doğrulanmış ilan uygulaması yıl başında zorunlu olacak!

Otomotiv satışlarına yeni dönem başlıyor! Doğrulanmış ilan uygulaması yıl başında zorunlu olacak!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan yaptığı açıklamada doğrulanmış ilan uygulamasının konutta olduğu gibi otomobilde de başlatılacağını dile getirerek,  yıl başında zorunlu olacağını söyledi.




Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan yaptığı son dakika açıklamasında doğrulanmış ilan uygulamasının yıl başında zorunlu olacağını dile getirerek, "Konut ilanı verecek kişiler e-ilan sitesine girmeden önce, e-Devlet üzerinden konutunu seçecek, oradan açılan pencereye hangi emlakçıya verecek ise onun bilgi numaralarına girerek, ona yetki verecek. Söz konusu sistemi aynı şekilde otomobilde de başlatıyoruz." ifadelerini kullandı. İşte konu ile ilgili merak edilen son dakika detayları…

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan Selçuklu Kongre Merkezi'nde MÜSİAD'ın gerçekleştirdiği, Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu Toplantısı'nda çok önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada salgınla birlikte dünyada ciddi küresel durgunluk yaşandığını hatırlatan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Ülkemiz de maalesef bundan payını almış oldu. Fakat her şeye rağmen küresel ticaretteki durgunluğa rağmen ekonomimiz üretmeye istihdam oluşturmaya ve ihracatı artırmaya yönelik hızla adımlarla ilerlemeyi sürdürdü. Şöyle baktığımız zaman Türkiye son on 16 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 5,1'lik bir büyümeyi gerçekleştirdi" dedi.

Otomotiv satışlarına yeni dönem başlıyor! Doğrulanmış ilan uygulaması yıl başında zorunlu olacak!


OTOMOBİL İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yaptığı açıklamada ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülüğü getirdiklerini dile getiren Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, şunları söyledi: "Yani ilan sitesine girilmiş olan ilanların, TC kimlik numarası onaylanmış kişiler tarafından verilmesini, ayrıca yetki belgesi olan firmalar tarafından verilmesini sağladık. Konut da bu geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdi. Yıl başında da tamamıyla yürürlüğe girecek. Şu anda hibrit şekilde devam ediyor. Konut ilanı verecek olan kişiler e-ilan sitesine girmeden, e-Devlet üzerinden konutunu seçecek, oradan açılmış olan pencereye hangi emlakçıya verecekse onun bilgi numaralarına girerek, ona yetki verecek.

Söz konusu bu sistemi aynı biçimde otomobilde de başlatıyoruz. e- Devlet üzerinden girerek sahip olduğunuz aracın ilanını vermekle ilgili bir çalışmamız var. O da tamamlanmak üzere, önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek."
 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi için tarih verdi! 8.5 saatlik yol 3.5 saate düşecek!

Limak, Barcelona'nın stadı Nou Camp'ın açılışını geciktirdiği her gün için 1 milyon Euro ceza ödeyecek! 

Milli Emlak’tan iki şehirde 13 bin TL ve 20 bin TL’ye arsa müjdesi! 


Geri Dön