15 / 05 / 2024

Otomotiv üretimi Nisan ayında arttı, ihracat geriledi!

Otomotiv üretimi Nisan ayında arttı, ihracat geriledi!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Nisan ayında otomotiv üretimi yüzde 5,2 arttı, ihracat da dolar bazında yüzde 0,6 geriledi.



Açıklanan son dakika rakamlarına göre, 2023 yılı Ocak-Nisan döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre, toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 9 oranında, otomobil ihracatı ise yüzde 22 oranında artış gösterdi. Yine verilen bilgiye göre, söz konusu bu dönemde, toplam ihracat 329 bin 240 adet, otomobil ihracatı ise 205 bin 398 adet düzeyinde gerçekleşti.

Otomotiv üretimi Nisan ayında arttı, ihracat geriledi!

Paylaşılan detaylara göre, 2023 yılı Ocak-Nisan döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre, toplam otomotiv ihracatı dolar bazında yüzde 12, euro bazında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 16 artış gösterdi. Söz konusu Bu dönemde toplam otomotiv ihracatı 11,6 milyar dolar şeklinde gerçekleşirken, otomobil ihracatı yüzde 20 arttı ve 3,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Euro bazında otomobil ihracatı da yüzde 24 artarak 3,2 milyar euro seviyesinde gerçekleşti.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Temmuz zammında son dakika! Emekliye ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

Dolar yarın tam tamına bu kadar olacak! Dev Banka iki farklı rakam açıkladı! Hemen peş peşe açıklanan bu rakamlara bakın

Altın fiyatlarında çarpıcı düşüş! Tek tek açıklanan rakamları görenler gözlerine inanamadı! 14 Mayıs altın fiyatları


Geri Dön