28 / 04 / 2024

Otoyol ve köprüler 25 yıllığına 50 milyon dolara işletilecek!

 Otoyol ve köprüler 25 yıllığına 50 milyon dolara işletilecek!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı otoyol ve köprüleri 25 yıl süre ile işletme hakkını 50 milyon dolarlık bedelle verecek





OTOYOLLAR VE KÖPRÜLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA İHALE İLANI


 

T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)’nün sorumluluğunda olup, yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği; bağlantı yolları ile birlikte, “Edirne–İstanbul–Ankara Otoyolu”, “Pozantı–Tarsus–Mersin Otoyolu”, “Tarsus–Adana–Gaziantep Otoyolu”, “Toprakkale–İskenderun Otoyolu”, “Gaziantep–Şanlıurfa Otoyolu”, “İzmir–Çeşme Otoyolu”, “İzmir–Aydın Otoyolu”, “İzmir ve  Ankara  Çevre Otoyolu”, “Boğaziçi Köprüsü”, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu” ve bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıklar (OTOYOL), tek paket halinde birlikte, fiili teslim tarihinden itibaren 25 yıl süre ile “İşletme Haklarının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilecektir.


İHALE KONUSU: Otoyol

GEÇİCİ TEMİNAT BEDELİ: 50 milyon dolar

İHALE ŞARTNAMESİ VE TANITIM DÖKÜMANI BEDELİ: 50 bin dolar

SON TEKLİF VERME TARİH/SAAT: 31 Ekim 2012- 16:00



1.      İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve sonrasında görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonu (Komisyon)’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

 

2.      Teklifler ABD Doları olarak alınacak ve ihale ABD Doları üzerinden sonuçlandırılacaktır.

 

3.      İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilir. Gerçek kişiler ile özel yatırım fonları, ancak ortak girişim grubuna dahil olarak ihaleye katılabilirler. Ortak girişim grubu sadece gerçek kişilerden ve özel yatırım fonlarından oluşamaz. Ön yeterlilik başvurusunda bulunmak ve ihaleye katılabilmek için Gizlilik Taahhütnamesi imzalanması, OTOYOL hakkında hazırlanan Tanıtım Dokümanı ile İhale Şartnamesi’nin alınması ve ön yeterlilik kriterlerinin karşılanması zorunludur. Ortak girişim grubu üyelerinden birinin Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi alması yeterli olup, ortak girişim grubunun her bir üyesinin ayrı bir Gizlilik Taahhütnamesi imzalaması gerekmektedir.

 

Ön yeterlilik başvurusunda bulunmak isteyen tüzel kişi ve ortak girişim gruplarının 12/09/2011 tarihinden itibaren en geç 03/09/2012 günü saat 16:00’ya kadar İdare’ye başvurmaları gerekmektedir. Bu tarih ve saatten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İdare, bu süreyi uzatma hakkını saklı tutmaktadır.

 

4.      OTOYOL hakkında hazırlanan Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi; İdarenin aşağıdaki adresinden ya da www.oib.gov.tr sayfasından elektronik ortamda alınabilecek olan Gizlilik Taahhütnamesi’nin, tüzel kişi veya ortak girişim grubunun üyelerini temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından imzalanarak İdareye tesliminden sonra, Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi bedeli olarak, 50.000 (ellibin) ABD Dolarını, T.Vakıflar Bankası T.A.O. Merkez Şubesi/ANKARA nezdindeki TR**********************74 nolu Özelleştirme Fonu Vadesiz ABD Doları Hesabına veya ödeme tarihindeki T.C. Merkez Bankası ABD Doları Döviz Satış Kuru esas alınarak hesaplanacak Türk Lirası tutarının T.Vakıflar Bankası T.A.O Merkez Şubesi/ANKARA nezdindeki TR**********************67 nolu Özelleştirme Fonu Vadesiz TL Hesabına yatırıldığına dair üstünde “OTOYOL için Tanıtım Dokümanı ve İhale Şartnamesi Bedeli” ifadesini içeren ve ihaleye katılacak olan tüzel kişinin veya ortak girişim grubunun isminin de açıkça belirtildiği dekont ibraz edilerek, İdarenin aşağıdaki adresinden “Alındı Belgesi” karşılığında temin edilebilecektir. Yatırılan bedel hiçbir surette iade edilmeyecektir.

 

5.      Teklif Sahiplerinden ihaleye katılabilmek için 50.000.000- (Ellimilyon) ABD Doları tutarında geçici teminat alınacaktır. Ancak İdare tarafından Sözleşme imzalanmak üzere davet edilecek Teklif Sahibi’nden, İdare tarafından verilecek süre içerisinde 150.000.000.- (Yüzellimilyon) ABD Doları tutarında ek geçici teminat istenecek olup, Sözleşme ek geçici teminatı getirecek Teklif Sahibi ile imzalanacaktır.

 

6.      Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda önyeterlilik kriterlerini taşıdığına karar verilen katılımcıların tekliflerinin, İhale Şartnamesi’nde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, en geç 31/10/2012 günü saat 16:00’ya kadar, üzerinde “OTOYOL İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF MEKTUBUDUR -GİZLİ-” ibaresi bulunan kapalı bir zarf içerisinde İdarenin aşağıdaki adresine elden teslim edilmesi gerekmektedir. Yukarıda belirtilen teklif verme tarih ve saatinden sonra İdareye verilecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

7.      İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabi olmayıp, İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini uzatmakta serbesttir. İhale konusu OTOYOL’un işletme hakkının yurtdışında yerleşik taraflara verilmesi yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına ve ilgili diğer mevzuata tabidir. Buna ilişkin mevzuat T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünden temin edilebilir.

 

8.      İhaleye ilişkin diğer hususlar İhale Şartnamesi’nde yer almaktadır.

 

 

GİZLİLİK TAAHHÜTNAMESİ


 

T.C.

BAŞBAKANLIK

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI

Ziya Gökalp Caddesi No: 80 Kurtuluş  06600 ANKARA

Tel : +90.312.585 81 70  ve  +90.312.585 80 00  Fax : +90.312.585 81 63

www.oib.gov.tr



Geri Dön