13 / 05 / 2024

Oturduğu binayı müteahhite verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Oturduğu binayı müteahhite verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhite verilerek tekrar inşa edilecek olan binalar için yaşanabilecek anlaşmazlıkları kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



"Bunların hepsine yanıt vermek isterim ama bunlar için birkaç sayfa yazmam lazım. Bu nedenle özetleyeyim" diyerek yazısına başlayan Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, "Toplantıda bir saldırı ihtimali varsa bence önce toplantıyı düzenleyecek yöneticiye ihtarname göndererek bu konuda bir önlem alması istenebilir" dedi ve bu konuya ilişkin belirtiler belgelenebiliyorsa toplantıya katılmama, ardından toplantının iptalini dava etme hakkı olduğunu belirtti. 

"Böyle bir davada sadece yasalara uymadığı görüşünün hakim olduğu maddelerin iptalini talep de mümkündür" açıklamasında bulunan Tamer Heper, eğer alınan kararların uygulanması telafisiz zarar yaratacaksa mahkemeden tedbir de istenebileceğine dikkat çekti. 

Oturduğu binayı müteahhite verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı! 

Aynı binada komşuluk ilişkisi içindeki kişilerin bu derece ihtilafa düşmelerinin hiç istenmeyen bir durum olduğunun altını çizen Heper, binaların müteahhide verilmesi konusuyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

*** 

"Binanın müteahhide verilmesi konusunda tüm maliklerin muvafakati aranır. Bu konuda öncelikle araştırma yapılması isteniliyorsa buna dair bir heyet oluşturulabilir" ifadelerini kullanan Tamer Heper, heyetin yalnızca araştırma yapacağına, nihai kararın yine kat malikleri tarafından alınacağına vurgu yaptı. 

Heper, Dolayısıyla araştırma yapacak heyetin tamamının kat maliki olması gerekmeyebilir. Çünkü bu heyet karar merci değil, rapor hazırlama heyetidir" dedi ve bunların riskli yapı raporu alınmamış binalar için geçerli olduğunu belirtti. Heper, "Riskli yapı zaten belli sürelerde yıkımı gereken yapıdır. Kat malikleri yıkımı gerçekleştirmezse belediye kendi imkanları ile yıkımı gerçekleştirir" değerlendirmesinde bulunarak yazısını sonlandırdı. 

Kiracılar dikkat! Ev sahibi kirayı ne kadar artırabilir?

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

1.100 TL ikramiyeyi az bulan emeklilere büyük müjde şimdi geldi! SGK-SSK ve Bağkur’lu emeklilere hemen 6.100 TL ödeme!


Geri Dön