06 / 07 / 2024

Oturdukları villa için 500 bin dolar harcamışlardı! Pelin Karahan ve Bedri Güntay ev sahibiyle davalık oldu!

Oturdukları villa için 500 bin dolar harcamışlardı! Pelin Karahan ve Bedri Güntay ev sahibiyle davalık oldu!

Güzel oyuncu Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay 2020'de kiraladıkları evlerinin sahipleriyle davalık oldular. Pelin Karahan ve Bedri Güntay söz konusu için 3 yıllık kirayı peşin olarak ödemişlerdi.



Güzel oyuncu Pelin Karahan  ve iş insanı Bedri Güntay, 3 senelik kiralarını peşin ödedikleri evin sahibiyle davalık oldular.

Gazeteci Birsen Altuntaş imzalı habere göre; Murat-Açelya Öztürk çifti 2020'de evini Pelin Karahan ile Bedri Güntay'a kiraladı. Kira sözleşmesinin imzalanmasından yaklaşık olarak iki ay kadar sonra taraflar arasında gerçekleştirilen görüşme sonucunda; kiralanmış olan villanın 18 Eylül 2023 tarihinde tahliye edilmesi karar verildi ve tahliye taahhütnamesi imzalanarak Öztürk ailesine teslim edildi. Fakat ünlü çift tahliye tarihinde söz konusu konuttan taşınmayınca konut sahibi de icra takibini başlattı. Ünlü çift de sözleşmedeki imzanın kendilerine ait olmadığını kaydederek söz konusu icra takibine itiraz etti. Öztürk ailesi de karşı hareket olarak itirazın iptali ve konutun tahliye edilmesi için dava açtı. İki tarafın davası Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki yargılaması devam ediyor.

Oturdukları villa için 500 bin dolar harcamışlardı! Pelin Karahan ve Bedri Güntay ev sahibiyle davalık oldu!

EV SAHİPLERİNDEN GÜNTAY ÇİFTİNE DAVA

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre konut sahibi ayrıca Güntay çiftinin kendilerini kira konusunda da mağdur ettiklerini dile getirerek, bunun için de 3 icra takibi ile 2 dava açtıklarını dile getirdi. Söz konusu villa için "satılıktır" tabelası asmak istediklerini fakat Güntay ailesinin izin vermeyerek, müşterilere villayı göstermediklerini öne sürdü.

"EVE 500 BİN DOLAR MASRAF YAPTIK, 4 KAT KİRA ARTIŞI İSTEDİLER"

Konut sahibiyle mahkemelik olan Bedri Güntay konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Biz bu konuta taşındığımız zaman zaten 3 senelik kirayı peşin ödedik. Konut  satın alma niyetiyle oturduğumuz için de içine 500 bin dolar masraf yapmıştık. Daha sonra konut sahibi 2 kat fiyat artışı teklifimizi enflasyon artışını öne sürerek kabul etmedi ve 4 kat artış istedi. Söz konutu satmak için başta istediği rakamı da korkunç bir rakama çıkardı. Elimizden gelen iyi niyeti gösterdik fakat aynı tavrı görmedik. Zaten yeni bir ev arıyoruz, çıkacağız."

 

İnşaat sektöründe istihdam 1,72 milyon seviyesine geriledi!

Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehir!

Dolar mı, Euro mu, altın mı, borsa mı? Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? 


Geri Dön