04 / 05 / 2024

ÖTV indirimi olacak mı? İşte ÖTV indiriminde son durum!

ÖTV indirimi olacak mı? İşte ÖTV indiriminde son durum!

Geride bıraktığımız ay Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi düzenlemesi ile indirim yeniden gündeme geldi



ÖTV hakkında merak edilenleri CNN Türk canlı yayınında açıklayan Otomotiv İşletmecisi Göksel Erkoyuncu, satışların düşmesinde ÖTV indirimi söyletisinin rol oynadığı fikirlerine katıldığını ifade ederken, ''Bankalar son dönemde faiz oranlarını yükseltti. Ayrıca bankalar tarafından kredi vermeme sorunla karşı karşıyayız. ÖTV indirimi tartışması insanları iki yönlü duraksamaya itti. Alıcı da satıcı da herkes bir beklenti içine girdi. Bu durumda tabi piyasada durgunluğa neden oldu.'' dedi.

ÖTV indirimi olacak mı? İşte ÖTV indiriminde son durum!

Erkoyuncu konuşmasının devamında, ''ÖTV indirimini konuşurken daha dün hemen hemen bütün markalar yüzde 1 ile yüzde 4 arasında bütün araçlara zam yaptılar. Daha önce konuşmalarımda da belirttiğim gibi. ÖTV indiriminin yapıldığını düşünün şimdiden yüzde 4 zam gelmiş olacaktı. Piyasanın normalleşmesi için adım atılması otomotiv sektörü için çok daha iyi olacaktır.

Ayrıca araç yokluğunun olması otomobilleri yatırım aracına çevirdi. Oranlar çok yüksek. Bu oranlarda kredi kullanılması çok zor. Bankaların kredi imkanlarını kolaylaştırması lazım. Bazı kesimlerin ÖTV indirimi gelir mi? beklentisiyle bazı fiyatlarda bir geri çekilme var. Öyle baktığımız zaman belki araç almak için uygun dönemlerden birini yaşıyor olabiliriz. ÖTV indirimi gelir mi? Bana sorarsanız ben beklemiyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Editörün Notu: Bu haber 4 Ağustos 2022, saat 22.27'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 21 TL değerindedir.

Cumhurbaşkanı imzaladı! Emeklilere müjde: 50 bin TL anında hesabınızda!

Emekliler bu habere dikkat! İşte 7 bin 500 TL promosyon kazanma fırsatı!

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'nın yeni hamle!


Geri Dön