30 / 04 / 2024

ÖTV ve KDV indiriminin kaderi bugün belli oluyor

ÖTV ve KDV indiriminin kaderi bugün belli oluyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ÖTV ve KDV indirimlerinde kararın bugün açıklanacağını söyledi



Brezilya İş Forumu'nda konuşan Bakan Çağlayan ÖTV'nin kaderini açıkladı. Çağlayan "Konuyla ilgili karar bugün akşama kadar çıkar" dedi

o Yarın sona erecek ÖTV ve KDV indirimlerinde hükümetin alacağı karar merakla beklenirken Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, kararın bugün açıklanacağını söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Türkiye-Brezilya İş ve Yatırım Forumu'nun açılışında konuşan Çağlayan, konuşmasının ardından gazetecilerin yarın sona erecek ÖTV ve KDV indirimleriyle ilgili sorularını yanıtladı. Çağlayan `'Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda bugün veya yarın yapacağımız değerlendirmede ortaya ne tablo çıkarsa onunla ilgili açıklama yapılır. Uzatılıp uzatılmayacağı veya uygulamanın nasıl olacağı şeklindeki karar, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüşüldükten sonra yarın (bugün) akşama kadar mutlaka açıklanacaktır. Yarın (bugün) akşama kadar bu konuyla ilgili ne yapılıp yapılmayacağını, ne olup olmayacağını sizlere duyuracağız'' dedi.

Türkiye-Brezilya İş ve Yatırım Forumu'nun açılışında konuşmasında da Çağlayan, ayağının tozuyla Çin'den gelerek Brezilyalılar'a ortaklık çağrısında bulundu.

İNŞAATTA BREZİLYA ORTAKLIĞI 

Çağlayan, müteahhitlik alanında Türkiye'nin Çin'den sonra dünyada 2. sırada geldiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Brezilyalı arkadaşlarımız ve değerli katılımcılar; müteahhitlik sektöründe Türk firmalarının engin deneyimi ve iş birikimini gelin beraber değerlendirelim. Dünyanın üçüncü ülkelerinde, Türkiye'de veya Brezilya'da ortaklıklar yapalım. Dünyanın birçok ülkesinde trilyonlarca dolarlık altyapı, üst yapı ihaleleri var. Bu konudaki bilgi birikimimizi, coğrafi avantajlarımızı sizlerle birleştirelim. Yine turizm alanında örnek ortaklıklar yapmamız söz konusu olabilir. Gelin bir an önce Brezilya ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasını yapalım."

`Türkiye'ye ilgimiz büyüyerek sürüyor'

Brezilya Kalkınma, Sanayi ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Ivan Ramalho, Türkiye ile Brezilya arasındaki ikili ilişkileri daha da ilerletmek istediklerini belirtti. Ramalho "Türkiye'ye olan ilgimiz büyüyerek devam ediyor" dedi. Forumda konuşan Ramalho, G-20'ye üye iki ülke olan Türkiye ve Brezilya'nın çok dinamik dış ticaret birlikteliği gösterdiğini söyledi. Son 10 senede ikili ticarette Türkiye ile çok yol kat ettiklerini ifade eden Ramalho, ikili ticaretin son iki senede yüzde 20'den fazla büyüdüğünü ve 2008 yılında 1 milyar doları aştığını bildirdi. Ramalho `'Türkiye'ye olan ilgimiz büyüyerek devam ediyor. Brezilya'da Türk şirketleri ve yatırımcıları için iyi bir ortam var" dedi.

Meral: TUSKON köprüleri kurdu

TUSKON Başkanı Rızanur Meral iki ülke arasındaki ticaret hacminin yeterli olmadığına belirtti. Meral "Şu ana kadar devlet yetkilileri üzerine düşeni yapmıştır, bundan sonrası iş dünyasına düşüyor. TUSKON, Türk iş dünyasının Brezilya ve diğer ülkelerin iş dünyaları ile bağlantıya geçmesini sağlayacak köprüleri kurmuş durumdadır. 3 yıl içinde iki ülke arasındaki ticaret hacmimizin 10 milyar dolara çıkmaması için hiçbir neden görmüyoruz" dedi.

THY'NİN CESARETİNİ KUTLUYORUZ

İstanbul ile San Paulo arasında doğrudan uçuşlara işaret eden Brezilya'nın  Ankara  Büyükelçisi Marcelo Jardim "THY'nin cesaretini ve girişimciliğini kutlamamız lazım'' diye konuştu.
Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Vergi indirimlerinde karar bugün açıklanacak

Otomotiv, elektronik ve beyaz eşya ile mobilyada bugün sona erecek vergi indirimlerin için gözler ekonomi yönetimine çevrildi. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mart ayında uygulamaya giren ve 16 Haziran'da kapsamı daraltılarak uzatılan bazı mal ve hizmetlerdeki ÖTV ve KDV indirimleriyle ilgili kararın bugün akşama kadar mutlaka açıklanacağını bildirdi. Türkiye-Brezilya İş ve Yatırım Forumu'na katılan Bakan Çağlayan, basın mensuplarının bugün sona erecek ÖTV ve KDV indirimlerini sorması üzerine, "Vergi indirimlerinin uzatılıp uzatılmayacağı veya uygulamanın nasıl olacağı şeklindeki karar, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüşüldükten sonra bugün akşama kadar mutlaka açıklanacak" yanıtını verdi.
Sabah


Geri Dön