31 / 08 / 2024

Outletlerde fiyatlar taban yaptı

Outletlerde fiyatlar taban yaptı

Ünlü markaların ürünlerinin çok daha ucuza satıldığı outlet mağazalarda fiyatlar son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi



İzmir-Bodrum yolunda yer alan outlet mağazalarında ünlü markaların kot pantolonlarını 9 YTL'ye, 1300 YTL'lik takım elbiseleri 300 YTL'ye almak mümkün. Ancak tüketicinin alışveriş yapmaktan korkması nedeniyle satışlar düşük seyrediyor.
Ev tekstili ürünleri satan Taç Linens Outlet mağazasının sorumlusu Semra Yaşdalı, tüketicilerin çok daha ucuza alacaksa ufak defolu ürünleri tercih ettiğini söyledi. Yaşdalı "52 YTL'ye alabilecekken neden 120 YTL'ye alayım' diye düşünüyorlar" dedi. Taç Linens'de 80-90 YTL'lik nevresim takımlarının fiyatı 28-35 YTL'ye düşerken, 1 kilo bambu havlu da 14 YTL'ye satılıyor.

Bir alana bir bedava
Kiğılı Outlet mağaza sorumlusu Serdar Işık, bu sıkıntıların da bir gün geçeceğini belirterek, indirimli satışların yanında "bir alana bir bedava" kampanyası düzenleyeceklerini söyledi.
Lee-Wrangler outletin yöneticisi Faruk Yılmaz da müşteri sayısı artmamasına rağmen yol mağazalarının sayının artmasının satışları olumsuz etkilediğini açıkladı. Tedirginliğin 1-2 yıl daha süreceğini tahmin eden Yılmaz "Yine de umutla bekliyoruz. Sonuçta insanlar alışveriş yapmak durumunda olacaklar" dedi.
Ünlü ayakkabı markalarının satışını yapan mağazanın sorumlusu Fırat Ustal geçen yıl 200-300 YTL'ye satılan çizmelerin fiyatının yüzde 50 inmesine rağmen, satışların yüzde 50 düştüğünü söyledi. Bebek ve çocuk ürünleri satan mağazanın sorumlusu Sinem Çakır da mağazayı kapatma kararı aldıklarını açıkladı.

Milliyet

Geri Dön